MOSTAR: POTPISAN UGOVOR O OBNOVI LUČKOG MOSTA

Ministar prometa i veza Federacije BiH Nedžad Branković potpisao je u ponedjeljak s gradonačelnikom Mostara i njegovim zamjenikom Hamdijom Jahićem i Ljubom Bešlićem te izvođačem radova Hidrogradnjom iz Sarajeva ugovor vrijedan više od 3 milijuna konvertibilnih maraka za obnovu Lučkog mosta u Mostaru. L

Lučki most u središtu Mostara, kojega su početkom 1991. srušile postrojbe JNA, bi prema detaljima ugovora trebao biti obnovljen do sredine iduće godine. Nakon obnove bit će identičan prvotnom.

Za izgradnju mosta federalne Vlada osigurala je 1,5 milijuna maraka dok je više od 1,7 milijuna maraka izdvojeno iz tzv. kuvajtskog fonda. Ministar Branković je u izjavi medijima nakon svečanosti potpisivanja ugovora istaknuo kako obnova objekata u Mostaru ima šire društveno značenje.

"Mi dobro znamo što znači svaki novoizgrađeni most u Mostaru, jer svaki most u ovom gradu predstavlja još više mostova među nama", rekao resorni federalni ministar.

Tehnički direktor Hidrogradnje Sarajevo Selim Mašić ustvrdio je kako će ta tvrtka ispoštivati sve zahtjeve iz ugovora ističući kako se radi o 'velikom izazovu'.

(Hina) xzkre ysb

Pročitajte više