Mostovac došao na debatu u prostore LGBT udruge, Domovinski pokret ih napao

Foto: Facebook

DOMOVINSKI pokret je u objavi na Facebooku prozvao HDZ i Most optuživši ih da pripremaju teren za koaliciju s Možemo. Naime, danas se održava sabor HDZ-a i u jednoj od programskih točaka spominje se da oni kao stranka poštuju sve obiteljske zajednice koje se temelje na ljubavi.

Među "temeljnim načelima i odrednicama", uz zalaganje za dostojanstvo Domovinskoga rata i poštovanje prava hrvatskih branitelja, našla se i obitelj, uz poruku kako HDZ smatra obitelj temeljnom jedinicom društva. No pritom poštuju "sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi" te načelima solidarnosti i društvene odgovornosti.

U javnosti se to odmah protumačilo kao HDZ-ova blaga potpora LGBT obiteljima.

S druge strane, Mostov kandidat za gradonačelnika Splita Josip Markotić jučer je sudjelovao u sučeljavanju koje je organizirano u prostorijama splitske LGBT udruge.

Domovinskom pokretu je to bilo dovoljno da HDZ i Most vidi kao koalicijske partnere Možemo.

"TKO RANO RANI - MOŽEMO UGRABI!

HDZ je danas dobio snažan vjetar u leđa LGBT udruga - zbog programske potpore svim “zajednicama obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi”. Sličnu ljubav Plenkovićevi HDZ-ovci još su ranije iskazivali usvajanjem Istanbulske konvencije, ali i koaliranjem sa SDSS-om - koji se 2013. godine javno pohvalio da su ponosni na rezultate referenduma u nekim selima oko Vukovara, gdje se čak 75 posto lokalnog srpskog pravoslavnog stanovništva, pod utjecajem Pupovčeve partije, izjasnilo PROTIV braka kao zajednice muškarca i žene", piše Domovinski pokret.

"Istoj priči sada se pridružuje i MOST, čiji kandidat za splitskog gradonačelnika paradira tribinama u organizaciji lokalne Gay udruge, u društvu budućih koalicijskih partnera…

Poveznica svih takvih aktivnosti je političko približavanje ljevici, a ako ih pitamo konkretno, hoće li - nakon još jedne moguće prijevare birača - postizborno svi zajedno koalirati, bilo bi pošteno da se napokon outaju i priznaju: MOŽEMO mi to", piše Domovinski pokret.

Pročitajte više