Mostovac: Pogledajte ugovor koji je HDZ omogućio svom čovjeku. Ovo nema ni Plenković

Foto: Facebook/Josip Markotić

SPLITSKI gradski vijećnik Mosta Josip Markotić objavio je ugovor koji je aktualni intendant splitskog kazališta Srećko Šestan potpisao s Gradom Splitom za vrijeme dok je gradonačelnik bio Andro Krstulović Opara. I Šestan i Krstulović Opara su članovi HDZ-a.

Nova gradska vlast i Kazališno vijeće već neko vrijeme pokušavaju smijeniti Šestana, ali ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek se tome protivi.

"Ova histerija je pokušaj da mu se sačuva stolica"

"Beskrupulozna ministrica kulture, notorna Obuljen Koržinek, već mjesecima iritira splitsku kulturnu javnost ponižavanjem Splita kao grada koji nema pojma šta bi sa svojom kulturom, koju usput budi rečeno - financira grad Split, a ne njezino ministarstvo - jer ona ima pametnijeg posla u financiranju degutantnih plakata baš u duhu demokršćanske pozicije vlastite stranke. Pa se tako opet javila i sad prijeti da neće podržati smjenu svog prijatelja intendanta splitskog HNK-a", piše Markotić.

Markotić piše i da je "ovakva histerija i pokušaj da mu se pod svaku cijenu sačuva stolica" posljedica ugovora koji Šestanu omogućuje visoka primanja i brojne povlastice.

"Ovakvu lovu i povlastice ni bahati premijer ne bi sebi omogućio"

"Jer lovu i povlastice koju mu ugovor omogućuje vjerojatno ni premijer, koliko god bahat bio, ne bi imao hrabrosti sam sebi omogućiti", piše Markotić.

"Pa evo, drage Splićanke i Splićani, što vi financirate: 

  • Osim što je osnovna bruto plaća intendanta 22.930,80 kn (uvećana za 0,5 za svaku navršenu godinu radnog staža), intendant ima ovlasti i privilegije u rangu najvećih državnih dužnosnika pa tako ima pravo na naknadu za odvojen život od obitelji u visini od 2.000,00 kn neto mjesečno!
  • U četiri godine 96.000,00 kn samo na odvojen život od obitelji!
  • Intendant ima pravo na smještaj za vrijeme trajanja mandata na račun Kazališta.
  • Intendant ima pravo na naknadu troškova službenog putovanja u zemlji u visini pune naknade prijevoznih troškova i dnevnica.
  • Intendant ima pravo koristiti službeno vozilo u vlasništvu Kazališta, 24 sata dnevno na račun Kazališta.
  • Intendant ima pravo na službena putovanja u zemlji i inozemstvu te ima pravo na naknadu punog iznosa hotelskog računa u hotelu sa 4*", piše Markotić.

"Kazalište mu mora ponuditi ugovor, bez natječaja"

Navodi i da mu je, kao i v.d. ravnateljici Muzeja grada Splita Branki Brekalo i šefu Opere Juri Bučeviću, Kazalište obavezno ponuditi novo radno mjesto na neodređeno vrijeme nakon isteka mandata, i to bez natječaja. To je protuzakonito, kaže Markotić.

"Treba li spominjati kako je simptomatično da je u periodu potpisivanja ovakvog ugovora u Kazališnom vijeću sjedila i Branka Brekalo?! Čelnici kulturnih ustanova iz perioda vladavine HDZ-HGS osigurali su se da se nakon isteka mandata, PROTUZAKONITO zaposle. I sve to uz blagoslov Ministrice kulture, notorne Obuljen Koržinek, koja bi, ako ima imalo obraza i časti, nakon svega ovog mogla napraviti jednu ispravnu stvar - dati ostavku", piše Markotić.

Pročitajte više