Motociklom pokosio majku s bebom u kolicima, 50-godišnjakinja teže ozlijeđena

Splićanin star 22 godine je u srijedu ujutro u Splitu motociklom naletio na majku koja je pred sobom gurala bebu u kolicima. U prometnoj nesreći teže je ozlijeđena 50-godišnja M.T., koja se, baš kao i majka s bebom, nalazila na pješačkom prijelazu.

Kako je u razgovoru za Index.hr kazala glasnogovornica PU splitsko-dalmatinske Marina Kraljević-Gudelj, nesreća se dogodila u 10:25h na križanju Velebitske i Vinkovačke ulice.

Motociklist je vozilom marke Malaguti splitskih registarskih oznaka išao iz smjera istoka u smjeru zapada Velebitskom ulicom. No, kad je naišao na zaustavljenu Opel Fronteru, čiji je vozač stao kako bi preko pješačkog prijelaza propustio pješake, zbog kvara na kočnicama nije uspio zaustaviti motocikl, te je naletio na 23-godišnju majku s bebom u kolicima, te jednu 50-godišnju pješakinju.

Potonja je zadobila teške tjelesne ozljede, ali je izvan životne opasnosti. Beba je od udarca ispala iz kolica, ali je samim čudom izbjegla teže tjelesne ozljede. I djetetova majka zadobila je lakše tjelesne ozljede.

Protiv 22-godišnjeg vozača policija će sigurno podići prekršajnu prijavu, a možda i kaznenu.

N.B.

Pročitajte više