Može i gore: Zbog Vukelićevog mosta rušit će se kuće napravljene u obnovi

"JOŠ DEVEDESETE godine izvijestili su nas kako će nam se kuća rušiti zbog gradnje ceste i mosta te da pronađemo drugu lokaciju za budući dom. Naravno, zbog rata je sve stalo. Za Božić prije dvije godine ponovno su nam došli mjeritelji i poručili nam da se projekt ipak nastavlja. Zašto su u međuvremenu potrošili toliki novac da bi izgradili našu u ratu srušenu kuću, zaista ne znam", kazala je Večernjem listu Ljiljana Pavletić.

Njezina se kuća nalazi na trasi prilaznih cesta "karlovačkom pelješkom mostu", koji, podsjetimo, spaja "ništa ni sa čim" a zajedno sa prilaznim cestama košta preko 300 milijuna kuna. Jedino čemu služi, čini se, jest prometno oživljavanja rodnog sela ministra obrane Branka Vukelića, Vukmanićkog Cerovca, čiji mještani podržavaju gradnju i u izjavama medijima priznaju - "da nema Vukelića ne bi bilo ni mosta".

No, kuća Ljiljane Pavlović je jedna u nizu domova i gospodarskih zgrada u karlovačkim naseljima Sajevcu, Turnju i Jelašima, koje je država sagradila prije nekoliko godina u obnovi, ali će se morati srušiti kako bi se dovršili radovi na spornom mostu na Korani te prilazne ceste.

Podsjetimo, prema podacima Hrvatskih cesta, na dionici državne ceste broj 1 od Karlovca do Tušilovića 2002. prosječan ljetni promet vozila bio je nešto manji od 25 tisuća vozila dnevno, a nakon puštanja u promet autocesta promet je na toj prometnici gotovo zamro.

Prošle je godine ljeti brzom cestom prosječno prometovalo 13.116 vozila, što je za 267 vozila manje od prosječnog godišnjeg dnevnog prometa od prije sedam godina, podaci su HC-a. Unatoč tome Hrvatske su se ceste odlučile investirati dodatnih 350 milijuna kuna u nastavak izgradnje tog pravca.

Pročitajte više