Mrak Taritaš: Pristojno je reći da ne znaš i otići, idemo poslušati građane koji traže izbore

Foto: Hina

NOVINARIMA se u Saboru obratila Anka Mrak Taritaš iz HNS-a koja je još jednom ponovila kako ovu agoniju treba hitno prekinuti.

"Ne postoji taktika, samo je taktika da ono što je krivo započeto, da se završi i da damo Hrvatskoj budućnost. Naši zastupnici nisu glasali za ovu Vladu, nas devet će glasat da ova vlada ode. Neka priznaju da se nisu snašli, da ne znaju i da daju priliku onima koji znaju", rekla je Mrak Taritaš.

Osvrnula se i na činjenicu što je Most pripremio 12 potpisa za raspuštanje Sabora koje još nisu predali Reineru.

"Zadnja informacija je da je nas 59 potpisalo, koalicija plus IDS. Pitanje je tko će nam se pridružiti. Građani su rekli da bi izbore, ajmo ih poslušati.

S Mostom imamo uvijek nešto novo, neka sa tih 12 potpisa čine što misle da je najbolje. Ova država ne funkcionira kako treba, ja se loše osjećam, osjećam se odgovorno. Ovu agoniju treba završiti agoniju, hoće li HDZ odlučiti produžiti agoniju, neka njima ide na dušu", rekla je Anka Mrak- Taritaš.

"Orešković je slučajni premijer, došao je u zemlju kojoj nije poznavao kontekst. Mislim da tu trakavicu ne treba nastaviti. Ako vidite da je netko pao, treba mu dati priliku da časno uzmakne, ne treba ga udarati. Ova vlada je imala više telefonskih sjednica nego pravih. Pokazali su se neučinkovitima, pristojno je reći da ne znaju i da dođe netko tko zna", zaključuje Mrak Taritaš.
 

Pročitajte više