VIDEO - MRAK TARITAŠ SE OBRATILA JAVNOSTI "Ja svakog svog birača mogu pogledati u oči"

Foto: Index

ANKA MRAK TARITAŠ očekuje izbacivanje iz stranke zato što neće podržati dogovor HNS-a s HDZ-om.

Obratila se građanima.

"Ja tu sebe ne vidim", započela je Anka Mrak Taritaš.

"Svatko neka govori za sebe, svatko treba odgovarati za svoja djela. Ja svakog svog birača mogu pogledati u oči. Moj saborski mandat je osvojen na temelju 20-ak tisuća preferencijalnih glasova, ostajem u saboru kao nezavisna zastupnica. Dopustite da prespavamo. Ja ni u kakvim pregovorima nisam sudjelovala, niti sam znala za te pregovore do ponedjeljka. Sinoć u 21 je završena ta priča. Pustite nas da vidimo što dalje. Rekli smo, Beus, Pusić i ja, da nećemo glasati za HDZ, a to automatski znači izbacivanje iz stranke", nastavila je.

Foto:

Poručila je kako je sinoć, izlazeći sa sjednice Središnjeg odbora stranke koji je suprotno odluci Predsjedništva podržao pregovore s HDZ-om o koaliciji, "zatvorila vrata za sobom i zatvorila vrata u HNS-u".

"Kad dođu ministri, glasat ću protiv i samim time prestaje moje članstvo u HNS-u. Jučer je završio moj put u HNS-u", rekla je Mrak Taritaš novinarima u saboru.

Postoji, kaže, nešto u životu što joj je jako važno.

"Ime, prezime i obraz, da mogu doći svuda popiti kavu i ne osjećati se nelagodno i loše. Ja sam dosljedna svemu u svojim izjavama, dosljedna prema onome što sam do sada radila i takva ću biti i ubuduće", naglasila je.

Podsjetila je kako je odavno rekla da u slučaju da HNS ode s HDZ-om, za nju tamo nema mjesta i to nije više njezin HNS.

"Možda je odluka što se tiče HNS-a najbolja, zašto treba biti dobro ono što ja mislim? Dvije trećine ljudi su jučer na Središnjem odboru HNS-a digle ruku da budu junior-partner HDZ-u. Možda je to dobra odluka, želim im svu sreću, ali sebe tu ne vidim", istaknula je Anka Mrak Taritaš.

Pročitajte više