Mrak Taritaš se ruga vladajućima: "Proveli bi kurikularnu reformu, a ne mogu zapamtiti pet imena"

Foto: Hina, Facebook

OBJAVU Nikole Grmoje sa šalabahterom za zastupnike većine na svom je Facebooku podijelila i Anka Mrak Taritaš. Riječ je o kandidatima za članove i predsjednicu Povjerenstva o sprečavanju sukoba interesa, a koji su napisani na komadu papira kako bi ljudi koji vode zemlju znali za koga trebaju glasati.

Na njemu je kao predsjednica navedena Nataša Novaković, a ostali članovi su Aleksandra Jozić - Ileković, Davorin Ivanjek, Tončica Božić i Tatijana Vučetić.

Netko je, dakle, odlučio da je pet imena previše za upamtiti zastupnicima većine pa su im podijeljeni šalabahteri.

A na račun šalabahtera narugala se Anka Mrak Taritaš.

"Kako očekivati od vladajućih da provedu kurikularnu reformu kad im zastupnici nisu u stanju zapamtiti 5 imena bez šalabahtera", napisala je Mrak Taritaš.

Dodajmo i kako im šalabahteri nisu pomogli. Barem ne u potpunosti.

Sabor danas nije izabrao novu predsjednicu Povjerenstva za sprječavanje sukoba interesa. U tajnom glasanju za predsjednicu Povjerenstva kandidatkinja HDZ-a Nataša Novaković dobila je 75 glasova, a dosadašnja predsjednica istog povjerenstva Dalija Orešković dobila je 46 glasova. Šest listića bilo je nevažećih.

Kad već nije predsjednicu, sabor je barem uspio izabrati članove Povjerenstva. Izabrani su Davorin Ivanjek i Tatijana Vučetić koji su i prije bili članovi, te Tončica Božić i Aleksandra Jozić Ileković kao novi članovi.

Pročitajte više