Vozio traktor Daruvarom s 3.5 promila. Na sudu se branio: Išao sam ocu po alkohol

Ilustracija: Shutterstock

Muškarac u dobi od 40 godina je mrtav pijan i bez položenog vozačkog krajem srpnja vozio traktor usred dana po Daruvaru. Traktorom se vozio do dućana u kojem je trebao kupiti alkohol.

Policija je pijanog 40-godišnjaka odmah uhitila, a sutkinja ga je kasnije osudila zbog dva prekršaja koje je tom prilikom počinio. Prema presudi sve se dogodilo ovog ljeta oko 16:30 u Ulici Krste Frankopana u Daruvaru, gdje su muškarca kod robnog centra KTC zaustavili prometni policajci, piše Danica.

Vozio traktor s 3.5 promila

"Zatečen je kako upravlja traktorom marke Ursus C335 prije stjecanja prava na upravljanje motornim vozilom F kategorije, dakle bez položenog vozačkog ispita za upravljanje traktorom.

Osim toga, tog je dana u Daruvaru upravljao motornim vozilom pri koncentraciji od 3.50 promila alkohola u organizmu", napisala je sutkinja u ovotjednoj presudi.

Muškarac na sudu rekao da je išao po alkohol po oca

Muškarac je priznao prekršaj i ispričao pod kojim se okolnostima on dogodio. 

"Ma, otac mi stalno konzumira alkohol pa me je poslao u grad po piće, a ja sam to morao poslušati jer bi bilo svađe u kući. Inače, traktor nikad ne vozim i obećavam da neću ni ubuduće pa molim sud da to ima u vidu", branio se, piše Danica.

"Prilikom odmjeravanja kazne sud je okrivljeniku kao olakotnu okolnost uzeo nekažnjavanost, priznanje prekršaja, korektno držanje tijekom postupka, iskreno kajanje zbog prekršaja te socijalne prilike, dok otegotnih okolnosti nije našao", stoji u presudi.

Muškarac je kažnjen s 1320 eura, a s obzirom na to da je dva dana proveo u policijskom pritvoru, odbija mu se 80 eura. Presuda je nepravomoćna pa se 40-godišnjak ima pravo žaliti na nju.

Pročitajte više