U Splitu ubila partnera, imala frakturu lubanje i rebara. Dobila 10 godina zatvora

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Sud u Splitu nepravomoćno je osudio Katarinu M. na deset godina zatvora jer je ubila svog nevjenčanog partnera Željka G., javlja Dalmatinski portal. Okrivljenica je zločin počinila pod utjecajem više od 1.7 promila alkohola. 

Sve se dogodilo 28. travnja prošle godine u splitskom kotaru Visoka kad je tijekom svađe uzela kuhinjski nož i zabila ga u srce svom partneru. Nakon uhićenja je u rastrojenom stanju te s vidljivim ozljedama glave, ruku i nogu prebačena u splitsku bolnicu. 

Liječnici su utvrdili da ima frakturu lubanje i rebara. Kasnije je tvrdila da je uzela nož kako bi se obranila od udaraca svog partnera. I žrtva i osumnjičena žena bili su skloni konzumaciji alkohola i čestim međusobnim verbalnim i fizičkim sukobima, ali i remećenju javnog reda i mira. 

Naređeno joj liječenje od ovisnosti o alkoholu

Katarina M. je tako još sredinom 2021. na splitskom Prekršajnom sudu osuđena na 80 eura kazne jer je u kolovozu 2019. godine oko 11:35 u jednom lokalu na splitskom Pazaru narušavala javni red i mir. Tada je u alkoholiziranom stanju, a izmjereno joj je 3.15 promila alkohola u krvi, nerazumljivo vikala na prisutne goste.

Također ih je nametljivo ometala u konzumaciji pića i sprječavala njihovo slobodno kretanje u ugostiteljskom objektu. U konačnici nije morala ništa platiti jer je taj dan provela na triježnjenju u policiji pa joj je to uračunato u kaznu. 

Sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Teom Budimlić odredilo je okrivljenoj sigurnosnu mjeru obaveznog psihijatrijskog liječenja te liječenje od ovisnosti o alkoholu. S obzirom na to da je dobila više od pet godina zatvora, okrivljenoj je automatski produljen istražni zatvor.

Pročitajte više