Mućke na splitskom sudu: Pritvor za troje službenika i suvlasnika kafića Modesty

USKOK je konačno izvijestio o svojoj velikoj akciji na splitskom Općinskom sudu. Osumnjičeno je ukupno 13 osoba, no iza brave je prenoćilo tek njih četvero. Sutra ujutro ih vode sucu istrage Mlađanu Prvanu, kako bi odlučio o istražnom zatvoru.

Darovi zahvalnih kupaca

U pitanju su kaznena djela zloporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja te mita! Prvookrivljena je zapisničarka suca ovrhe na Općinskom sudu u Splitu, drugookrivljeni je ovršitelj. Terete ih da su od sredine 2009. do jučerašnjeg uhićenja u više navrata i od više osoba, ovrhovoditelja i ovršenika, tražili i primili novac i druge poklone da bi ubrzavali ili odugovlačili ovršne postupke, uništavali službenu dokumentaciju i pronalazili kupce prije donošenja rješenja o prodaji nekretnina u ovršnim postupcima i na zakazanim dražbenim ročištima.

Žurno rješavala pa zaglavila?

Trećeokrivljena je referentica Odjela za zemljišne knjige Općinskog suda u Splitu. Sumnjiče je da je od konca veljače u više navrata žurno rješavala prijedloge za uknjižbe trgovačkih društava i provodila upise nekretnina u zemljišne knjige za što je od okrivljenika primila razne poklone.

Osim za njih troje, Uskok traži i pritvor za suvlasnika poznatog splitskog kafića Modesty. Njegov branitelj Eduard Sušac nije nam u ovoj fazi postupka ništa konkretno mogao reći. Tek da je njegov branjenik bio samo opunomoćenik te da nije kupio nijedan stan za sebe.

Mnogi na splitskom Općinskom sudu nisu mogli ne primijetiti njegovu povezanost s prvookrivljenom tajnicom. Često su se sretali na sudskom hodniku. Stekao se dojam da su bili dosta bliski.

Pročitajte više