Mungosi traže od Nadzornog odbora razrješenje svog direktora

PIROTEHNIČARI Mungosa koji već osmi dan prosvjeduju zatvoreni u prostorijama Uprave u Mandlovoj ulici u Zagrebu, zatražili su danas od Nadzornog odbora tvrtke Mungos, da razriješi članove Uprave njihove tvrtke, na čelu s direktorom Dubravkom Milkovićem.

Podsjetimo, djelatnici Mungosa koji rade na čišćenju minsko sumnjivih površina na području Vukovara posljednju plaću su dobili za ožujak, ona za travanj i svibanj im nije isplaćena, dok im se duguje i dio plaća za prošlu godinu. Oni traže isplatu svojih plaća, a kako su rekli proteklih dana tvrtka je "do jučer" raspolagala s dva i pol milijuna kuna, koje su bile dovoljne za isplatu travanjskih plaća, no navodno je uprava Mungosa na čelu s Milkovićem novac usmjerila na druge, nepoznate, račune.

Novac je navodno bio uplaćen s računa Hrvatskog fonda za privatizaciju. "Ukoliko Nadzorni odbor ne razriješi Upravu, preko Skupštine društva tražiti ćemo pokretanje razrješenja", kazali su danas prosvjednici.

Također treba spomenuti, kako se jučer otvorenim pismom napokon javio i prozvani direktor Milković koji je demantirao sve navode prosvjednika. Prosvjednike je nazvao primitivnim i bahatim pojedinicima, kojima je jedino stalo do vlastita probitka. Unatoč najavljenoj konferenciji za novinare od nje je, iz zasada nepoznatih razloga odustao.

Direktor Mungosa: Fizički me se napada, a prijete i mom djetetu

Prosvjednici danas nisu željeli odgovarati na novinarska pitanja vezana za jučerašnje samoubojstvo umirovljenog generala Damira Goršete. Jedino što su rekli bilo je kako je Goršeta uvijek bio korektan prema radnicima, no eventualni financijski aspekti Goršetina poslovanja nisu im poznati.

I.Ć.  
Foto: Radio Vukovar

Pročitajte više