MUP za VIP osobe nabavlja dvije blindirane limuzine s nosačima strojnica, koštat će 13 milijuna kuna

Ilustracija: Screenshot Youtube/MUP

MINISTARSTVO unutarnjih poslova nabavlja dvije blindirane limuzine vrijedne 13 milijuna kuna.

MUP je raspisao natječaj za dva osobna vozilo visoke klase s balističkom zaštitom za prijevoz VIP osoba. Procijenjena vrijednost tih automobila je 10.400.000 (deset milijuna četiristo tisuća) kuna bez PDV-a, odnosno 13.000.000 (trinaest milijuna) kuna s uračunatim PDV-om.

Limuzine, između ostalog, moraju imati nosač strojnog naoružanja u kabini vozila.

Nepromjenjiva cijena

Kako navode u troškovniku, kriterij za odabir ponude je ekonomski najpovoljnija ponuda. Udio cijene će biti 40%, a udio tehničke izvrsnosti 60% od ukupne vrijednosti.

U troškovniku piše kako je cijena nepromjenjiva. Plaćanje 13 milijuna kuna za dva automobila u kojima će se voziti VIP osobe odigrat će se tako da će se platiti 80% vrijednosti ugovora avansom nakon potpisa ugovora o javnoj nabavi, 20% ili ostatak nakon pregleda i preuzimanja vozila.

Rok valjanosti ponude je najmanje šezdeset dana od dana s kojim ističe rok za dostavu ponuda. Ponuda mora biti zaprimljena najkasnije do 3. studenoga 2017., do 9:00 sati.

Minimalno 469 KS

U tehničkoj specifikaciji navedeni su tehnički zahtjevi za ove dvije limuzine. Na navedene zahtjeve ponuditelj mora odgovoriti zadovoljava li ih u potpunosti njihova ponuđena oprema.

Tako u zahtjevima stoji da snaga vozila mora iznositi minimalno 350 kW, odnosno 469,36 KS.

Osim što mora imati gotovo 470 KS, vozilo mora imati dužinu minimalno 5,2 metra, s međuosovinskim razmakom 3,1 metar. Pod obveznom opremom navedeni su i zahtjevi za limuzine visoke klase kao što je automatska klima u minimalno trima zonama, hladnjak u stražnjem sjedalu putničke kabine, multimedijalni paket koji uključuje radio uređaj, ozvučenje, navigaciju i USB priključak, paket komfora za stražnja sjedala i slični detalji.

Specijalna oprema


Pod specijalnom opremom navedena je balistička zaštita koja iznosi minimalno CEN 6/7 ili minimalno VR9, sustav za samostalno gašenje požara vozila, specijalni pneumatici i naplatci koji omogućuju kretanje bez tlaka, sustav za nužni izlaz iz vozila, hidraulički pogon sigurnosnog stakla na svim vratima, senzor za suzavac, sustav komprimiranog zraka u putničkom prostoru, nosač strojnog naoružanja u kabini vozila, prekidač za hitno otvaranje prtljažnika, dodatno zaključavanje prtljažnika te nosači zastavica u prednjim blatobranima.

Zahtijeva se crna metalik boja.

Vozač mora provesti obuku za 5 vozača po vozilu na vozilu isporučitelja istih ili sličnih karakteristika uz izdavanje potvrde o provedenoj obuci. Kompletan trošak obuke (poligon, vozilo, prevoditelj na hrvatski jezik, smještaj, prijevoz i sl.) snosi isporučitelj vozila.
 

Dokumentacija o Nabavi by Index.hr on Scribd

Tehnička specifikacija by Index.hr on Scribd

TROŠKOVNIK by Index.hr on Scribd

Pročitajte više