MUP-ov projekt "Policija u zajednici" primjer za ostale u jugoistočnoj Europi

U Policijskoj akademiji u Zagrebu danas je otvoren četverodnevni međunarodni seminar na kojem će se predstavnici policija iz zemalja jugoistočne Europe upoznati s hrvatskim modelom projekta "Policija u zajednici".

U MUP-u kažu da su hrvatski projekt Strategije djelovanja policije u zajednici međunarodne organizacije istaknule kao dobar i kvalitetan primjer, zbog čega je MUP preuzeo ulogu regionalnog lidera za predstavljanje, savjetovanje i pomoć u provedbi sličnih projekata u zemljama regije.

Seminaru, kojeg organizira Udruga šefova policije zemalja jugoistočne Europe (Southeast Europe Police Chiefs Association) prisustvuju policijska izaslanstva iz BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije, Bugarske i Hrvatske te predstavnici OESS-a.

U uvodnom dijelu predavači će biti predstavnici Kraljevske kanadske konjičke policije, a u nastavku seminara predstavnici hrvatskog MUP-a.

Otvarajući seminar zamjenik ravnatelja policije Jakob Bukvić istaknuo je kako je provođenje projekta "Policija u zajednici" prioritet u procesu približavanja europskim standardima. Temelj tog projekta poboljšanje je komunikacije između policije i građana s ciljem da sigurnost određenog područja prestane biti samo policijski problem i počne se odnositi na sve stanovnike, kazao je Bukvić.

Projekt "Policija u zajednici" u nekoliko se hrvatskih gradova počeo provoditi od sredine 2003., a kasnije je proširen i na ostale dijelove zemlje.

(Hina) xam yso

Pročitajte više