Murganić kaže kako u jučerašnjoj raspravi o njezinoj smjeni nije rečeno ništa novo

Foto: FaH

MINISTRICA demografije, obitelji, mladih i socijalne politike Nada Murganić izjavila je da u višesatnoj raspravi na saborskoj sjednici vezano za zahtjev oporbe o njezinoj smjeni, koja je trajala noćas do 3 sata, nije rečeno ništa novo što nije već ranije bilo reciklirano u javnosti vezano za Obiteljski zakon.

Smjenjivanje ministrice Murganić zatražio je GLAS zbog nacrta prijedloga Obiteljskog zakona koji je ranije ponuđen, ali i vrlo brzo povučen iz procedure, a premijer Andrej Plenković na jučerašnjoj sjednici u Saboru podupro je ministricu Murganić i na sebe preuzeo odgovornost što je taj nacrt Obiteljskog zakona preuranjeno poslan u javnu raspravu.

"Uglavnom nije bilo ništa posebno što nije već reciklirano i u javnosti"

Murganić je danas prije sjednice vlade izjavila novinarima da je tijekom saborske rasprave imala svoje viđenje i svoje argumente, a predlagatelj njezine smjene (GLAS) ostao je kod svoga.


"Uglavnom nije bilo ništa posebno što nije već i u javnosti reciklirano vezano za Obiteljski zakon", rekla je ministrica Murganić.

Na novinarske upite o ocjeni predsjednice Republike da nema značajnijih reformi i da vlada ne donosi odluke, istaknula je kako smatra da vlada solidno radi te ne vidi razloga za toliko oštru kritiku.

''Međutim, jasno, predsjednica ima svoje viđenje i ja to poštujem'', napomenula je.

Pročitajte više