Mursko Središće: Kod dvojice muškaraca pronađena veća količina oružja

U POLICIJSKOJ postaji u Murskom Središću novinarima je danas pokazano oružje i streljivo, te minskoeksplozivna sredstva koja je policija jučer pronašla pretragom domova dvojice muškarca iz Sivice i Miklavca.

Kako je rečeno, kod 41-godišnjeg muškarca iz Sivice, kojega se dovodi u vezu s ubojstvom 25-godišnje trudne blagajnice Gordane Fic u preloškoj mjenjačnici Lotus, pronađena je poluautomatska puštka, streljivo i optički nišan.

Pravi mali arsenal u kući je držao 33-godišnjak iz Miklavca, kod kojega je nađen puškomitraljez s rezervnom cijevi, razni okviri za puške i pištolje, noževi za vojničke puške, minsko-eksplozivna sredstva, 1571 komad streljiva različita kalibra, dijelovi za razne vrste oružja, te dva ručna bacača raketa ´zolje´.

Protiv muškarca iz Sivice nastavlja se kriminalistička obrada, a protiv onoga iz Miklavca, koji je oružje i eksplozivna sredstva donio s ratišta 1992. i 1993., bit će podnesena kaznena prijava zbog nedopuštenog držanja oružja i eksplozivnih tvari, izvijestila je Irena Branović, glasnogovornica Policijske uprave međimurske.

Pročitajte više