Musk: Odlučila je anketa, ponovno ćemo aktivirati X račun Alexa Jonesa

Foto: EPA

Platforma društvenih medija X ponovno će aktivirati račun američkog teoretičara zavjere Alexa Jonesa nakon što je anketa provedena među korisnicima stranice podržala njegov povratak, rekao je danas vlasnik X-a Elon Musk. "Ljudi su izrazili svoje mišljenje i tako će biti", objavio je Musk, reagiravši na rezultate provedene u subotu o tomu treba li ponovno aktivirati Jonesov račun.

Do zatvaranja ankete izjasnilo se gotovo dva milijuna ljudi, a oko 70 posto ih je glasalo za Jonesov povratak. Reuters nije uspio iz neovisnih izvora potvrditi je li račun ponovno aktiviran u nedjelju ujutro. Otkako je Musk preuzeo platformu ponovno su aktivirani neki prethodno suspendirani računi, među kojima i onaj bivšega američkog predsjednika Donalda Trumpa.

Tvrdio da su glumci inscenirali pucnjavu u školi

Platforma ranije poznata kao Twitter trajno je zabranila Jonesu pristup platformi, kao i njegovu internetsku stranicu Infowars 2018., pojasnivši da krši zadana pravila ponašanja. Zabrana je uslijedila nekoliko tjedana nakon što su Apple, Alphabetov YouTube i Facebook uklonili Jonesove podcaste i kanale, pozivajući se na standarde zajednice.

Prošle je godine ovome američkom teoretičaru zavjere određeno da rodbini šestogodišnjaka ubijenog 2012. u masakru u osnovnoj školi Sandy Hook mora platiti gotovo 1.5 milijardi dolara odštete jer je lažno tvrdio da su glumci inscenirali pucnjavu u sklopu vladine zavjere.

Pročitajte više