Muškarac iz SAD-a koji je 125 puta udario Azijku osuđen na 17 godina zatvora

Screenshot: YouTube/NBC News

MUŠKARAC koji je snimljen kako u Yonkersu, u New Yorku, udara stariju Azijku više od 100 puta i gazi po njezinom tijelu, osuđen je na više od 17 godina zatvora, objavili su tužitelji u utorak.

"Danas zatvaramo poglavlje o jednom od najnasilnijih i najšokantnijih zločina iz mržnje koje smo vidjeli u okrugu Westchester", izjavila je okružna tužiteljica Miriam Rocah, a prenosi CNN.

UPOZORAVAMO DA JE OVA SNIMKA UZNEMIRUJUĆA 

 

Udarao je, gazio po njoj i pljuvao

Tammel Esco (42) priznao je u rujnu krivnju za napad. Osuđen je na 17.5 godina državnog zatvora te će nakon puštanja na slobodu biti pod petogodišnjim nadzorom. Na videosnimkama incidenta, koji se dogodio 11. ožujka, vidi se kako Esco prvo 67-godišnjakinju koja je prošla pored njega naziva "azijskom kučkom".

Žena nakon toga ulazi u svoju stambenu zgradu i stavlja ključeve u vrata, a Esco je slijedi te udara šakom u glavu. Nakon što je 67-godišnjakinja pala na tlo, Esco ju je udario više od 100 puta šakama, gazio po njoj i pljunuo je. Žrtva je nakon napada imala krvarenje u mozgu i višestruke prijelome lica.

"Mjesto gdje sam živjela više od 24 godine više nije moj dom"

"Zbog zlobe i mržnje Tammela Esca, mjesto gdje sam živjela više od 24 godine više nije moj dom, mjesto gdje sam odgajala svoje kćeri. Za vrijeme napada sam mislila: 'Molim te, Bože, pusti me da živim, molim te. Moje kćeri me trebaju'", rekla je žrtva.

"Potpuni me stranac bezdušno pljunuo, pretukao i udario nogom više od 100 puta samo zbog mog podrijetla. Moja jedina nada je da će Bog i kazneno-pravni sustav osigurati da se ovo više ne dogodi nijednoj drugoj nevinoj obitelji", dodala je.

Pročitajte više