Muškarac iz SAD-a na smrt prebio kćer (5). Njeno tijelo mjesecima skrivao u torbi

Foto: Manchester NH Police

Adam Montgomery iz New Hampshirea proglašen je u četvrtak krivim za ubojstvo kćeri (5-godišnje Harmony Montgomery), krivotvorenje fizičkih dokaza, zlostavljanje tijela i nezakonitog djelovanja na svjedoke. "Ovdje se ne radi o pobjedi ili porazu. Radi se o 5-godišnjoj djevojčici koju je ubio otac. Ne mogu zamisliti gori zločin", rekao je načelnik manchesterske policije Allen Aldenberg.   

"On je kukavica. Uvijek je bio kukavica. Zato je učinio to što je učinio. Oduzeo ju je ljudima koji su je voljeli jer nije mogao podnijeti da nema kontrolu. To je sve do čega mu je bilo stalo, do kontrole", kazala je majka djevojčice Crystal Sorey, a prenosi NBC News. 

Policija nije pronašla tijelo

Nestanak Harmony je prvi put prijavljen u prosincu 2021. Policija smatra da je ubijena u prosincu 2019., iako njezino tijelo nikada nije pronađeno. Montgomery već služi 30-godišnju kaznu zbog odvojenog slučaja povezanog s posjedovanjem oružja. 

Tijekom suđenja je zanijekao svoju krivnju i kazao da je bezuvjetno volio svoju kćer. Montgomeryjev odvjetnik je za smrt djevojčice okrivio njegovu suprugu Kaylu Montgomery. Kayla i Adam već neko vrijeme ne žive zajedno te je ona bila glavna svjedokinja tužiteljstva. Rekla je da je Adam Montgomery pretukao Harmony na smrt nakon što je zaprljala auto kojim je obitelj zarađivala novac. 

Stavio tijelo u torbu

Kazala je da je nakon ubojstva stavio tijelo 5-godišnjakinje u torbu koju je skrivao mjesecima prije nego je se riješio 2020. Navodno je u više navrata premještao tijelo djevojčice. Neko vrijeme ga je držao u prtljažniku prijateljevog automobila, hladnjaku u hodniku stambene zgrade punice, u skloništu za beskućnike i zamrzivaču u stanu, navodi Daily Mail.

Sorey je posljednji put vidjela Harmony u travnju 2019. Nakon toga je pokušala kontaktirati Montgomeryja, ali joj se on nije javljao. Prijavila je nestanak svoje kćeri 2021. Sud će izreći kaznu Montgomeryju nakon 1. travnja.  

Pročitajte više