Muškarac kod Imotskog uzgajao marihuanu, policija mu u kući našla i gomilu oružja

Ilustracija: Hina

PROTIV 56-godišnjaka, kojeg je imotska policija zatekla kako sa 16-godišnjim sinom zalijeva stabljike marihuane a onda u njegovoj kući našla i oružje, podnesena je i kaznena prijava za povredu djetetovih prava, doznaje se ponedjeljak u splitskoj policiji.

Policija je prošlog tjedna, u četvrtak u mjestu Cista Velika na neobrađenom zemljištu zatekla 56-godišnjaka i njegovo dijete u dobi od 16 godina prilikom zalijevanja stabljika marihuane. Oduzeli su mu 24 plastične posude sa stabljikama marihuane, a tijekom kriminalističkog istraživanja još i vatreno oružje koje je ilegalno posjedovao.

Među oduzetim stvarima bila je automatska puška s četiri spremnika, tromblonskim nastavkom i 95 komada pripadajućeg streljiva, poluautomatska puška s optičkim ciljnikom, spremnikom i 16 komada pripadajućeg streljiva, pištolj sa spremnikom i osam komada pripadajućeg streljiva, te zračna puška i 124 komada streljiva za lovačku pušku.

Nakon završenog kriminalističkog istraživanja protiv 56- godišnjaka su podnesene tri kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu i optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu zbog oružja koji podliježe odredbama Zakona o oružju, kazali su u policiji.

"U četvrtak, 29. lipnja u mjestu Cista Velika policijski službenici su na neobrađenom zemljištu zatekli 56-godišnjaka i njegovo dijete u dobi od 16 godina, prilikom zalijevanja stabljika marihuane. Oduzete su 24 plastične posude sa stabljikama marihuane, a tijekom kriminalističkog istraživanja od 56-godišnjaka je oduzeto i vatreno oružje, koje je ilegalno posjedovao: automatska puška sa četiri spremnika, tromblonskim nastavkom i 95  komada pripadajućeg streljiva, poluautomatska puška s optičkim ciljnikom, spremnikom i 16 komada pripadajućeg streljiva, pištolj  sa spremnikom i 8 komada pripadajućeg streljiva, zračna puška i 124 komada streljiva za lovačku pušku.

Po dovršenom kriminalističkom istraživanju policijski službenici II. Policijske postaje Split su protiv 56-godišnjaka podnijeli kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“, „Nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari“ i „Povreda djetetovih prava“, te Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu, zbog dijela navedenog oružja koji podliježe odredbama Zakona o oružju", stoji u policijskom priopćenju vezanom za ovaj slučaj.

Drogu su policajci proteklih dana pronašli i u Kaštelima, gdje su od 30- godišnjaka oduzeli amfetamin i marihuanu koju su našli u njegovu stanu, a njega su odveli u pritvor, a kazneno su prijavili i dvojicu 18-godišnjaka zbog preprodaje marihuane.


 

Pročitajte više