Muškarac napao i udario novinarku kod Šibenika dok je snimala prilog

Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

KOD Šibenika je napadnuta novinarka dok je radila prilog.

"Policijski službenici Policijske postaje Šibenik dovršili su kriminalističko istraživanje nad 62-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Prisila prema osobi koja obavlja poslove od javnog interesa ili u javnoj službi na štetu 52-godišnje novinarke", piše policija.

"Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je dana 27. prosinca oko 10,00 sati u Rakovom selu u Dubravi kod Šibenika za vrijeme dok su snimali prilog za emisiju, 62- godišnjak je zaposlenicu medijske kuće, 52- godišnju novinarku, verbalno napao i spriječio u obavljanju njenog posla, nakon čega je novinarku udario po ruci u trenutku dok je pozivala policiju.

Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja zatečen je i 32- godišnjak koji je u nazočnosti policije vrijeđao 52- godišnju novinarku", piše policija.

"32-godišnjak je priveden na Prekršajni odjel Općinskog suda u Šibeniku te je pravomoćnom sudskom presudom kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 500 eura.
 
Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni 62- godišnjak je uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske", dodaje se.

Pročitajte više