Muškarac u Britaniji umro tijekom krštenja. Pet minuta plutao, nitko nije primijetio

Screenshot: Daily Mail

Na društvenim mrežama se pojavila snimka krštenja tijekom kojeg je došlo do smrtnog slučaja. Na snimci se može vidjeti kako tijelo Roberta Smitha najmanje 5 minuta pluta licem prema dolje, prije nego što su uzvanici i pastor primijetili što se događa. 61-godišnjak koji je bolovao od Parkinsonove bolesti je neko vrijeme plutao u bazenu u vrtu iza kozmetičkog salona u Birminghamu, dok je pastorka izgovarala molitve i pjevala.  

Cijeli događaj je promatrala kongregacija od najmanje 12 članova, a izgleda kako dugo nitko nije primijetio da nešto nije u redu sa Smithom. Krštenje se održavalo 8. listopada u stražnjem vrtu privatne kuće, a kršćanska zajednica je sve prenosila uživo na Facebooku, mada je objava kasnije uklonjena. 

Već je bio kršten kao tinejdžer, htio je postati "ponovno rođeni vjernik"

Na snimci se vidi kako Smith nekoliko trenutaka pluta na boku, a zatim se dvije minute bori s time da zadrži glavu iznad površine. Nakon toga mu je glava bila pod vodom najmanje četiri minute i 50 sekundi prije nego što su drugi sudionici i pastorka shvatili što se događa.   

Kada su stigli djelatnici hitne pomoći, pokušali su pružiti prvu pomoć Smithu, ali je kasnije proglašen mrtvim na mjestu događaja. Robert Smith je porijeklom s Jamajke, ali je živio u Velikoj Britaniji najmanje 25 godina. Imao je sedmero unučadi. Već je bio kršten kao tinejdžer, ali je želio drugu ceremoniju kako bi postao "ponovno rođeni vjernik".  

Rodbina ga je upozorila da se ne krsti drugi put

"Robert je bio nevjerojatan čovjek, mogli ste mu se uvijek povjeriti. Imao je obitelj po cijeloj Jamajci, Ujedinjenom Kraljevstvu i SAD-u. Rodbina ga je upozorila da se ne krsti drugi put jer ima 61 godinu i boluje od Parkinsonove bolesti. No, on se priključio crkvi Life Changing Ministries te je želio bio nanovo rođeni vjernik", ispričao je njegov prijatelj za Daily Mail

O cijelom slučaju se oglasila i policija. "U dogledno vrijeme ćemo obaviti obdukciju kako bi se utvrdio uzrok smrti. Provodimo istragu. 46-godišnja žena koja je jučer uhićena u Birminghamu puštena je uz policijsku jamčevinu", rekao je glasnogovornik policije West Midlandsa. 

Pročitajte više