Muškarac u Crnoj Gori glavatoj želvi prostrijelio glavu, mještani tvrde da ih je napadala

Foto: Podgorički vremeplov/Facebook
 
FACEBOOK stranica Podgorički vremeplov objavila je u ponedjeljak fotografiju ronioca koji je u Stolivu ubio morsku kornjaču.
 
Fotografija prikazuje muškarca kako stoji iznad glavate želve koju je ubio probadanjem glave. Korisnici društvenih mreža su napali ronioca te pozvali društva za zaštitu životinja na djelovanje, a 
neki su objavili bijesne poruke. 
 
"Kreten i magarčina, ubio je ugroženu vrstu"
 
"Kreten neopjevani i magarčina glupa. Ako je 'turist' treba ga na sud jer je ubio zaštićenu ugroženu vrstu i zabraniti mu ulazak opet u CG 5 god. Ako je seronja iz CG onda kazna drakonska i u Spuz!", napisala je jedna korisnica.
 
Međutim, mještani su reagirali na objavu fotografije te ustvrdili da ih je nesretna kornjača napadala. Neki su u komentarima objavili fotografije modrica koje im je navodno zadala.
 
"Sva sreća da nije nekoga ubila"
 
Jedan od mještana je objavio da je ronilac ubio kornjaču u samoobrani jer je i njega napala: "Ova kornjača je napadala kupaće, a nitko od nadležnih se nije oglašavao. I ovaj momak je bio napadnut i ubio je u samoobrani... nije to uradio zbog koristi i nije se ni krio ni pobjegao, ali žalosno je kako 'ljudi' reagiraju", napisao je.
 
Drugi je napisao da je jedna žena doživjela šok zbog ugriza kornjače i zamalo se utopila: "Vi ste svi kreteni glupi koji ste komentirali sliku, a niste biti u Stolivu kad je ta kornjača napadala ljude, a biologija mora nije htjela ništa poduzeti. Sva sreća da nije nekoga ubila, a moj tata je osobno zvao biologiju mora kad je ugrizla gošću i žena je preživjela šok, zamalo se nije udavila".

Pročitajte više