Muškarac u Varaždinu čistio podrum pa pronašao oružje i eksploziv

Na fotografiji nije oružje iz teksta Ilustracija: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

MUŠKARAC iz Varaždina je čisteći podrum kuće koju je kupio, u hrpi starih stvari pronašao i dvije torbe s oružjem i eksplozivom, koji su bili korodirani i time vrlo opasni.

Varaždinska policija danas je priopćila kako je osoba koja želi ostati anonimna u jednoj torbi ugledala cijev pištolja i žurno pozvala policiju.

Dva pištolja, pet ručnih bombi, više od dva kilograma eksploziva...

Policajac za protueksplozijsku zaštitu iz torbi je izvadio dva pištolja, cijev puške, pet ručnih bombi, 2,2 kilograma eksploziva i 320 komada streljiva raznih kalibara. Oružje je bilo kompletno korodirano i kao takvo vrlo opasno pa je zahvaljujući pravilnom postupanju vlasnika objekta, izbjegnuta tragedija.

Iz varaždinske policije ponovno apeliraju na građane da oružje i eksplozivna sredstva ne odbacuju na otvorenim javnim prostorima ili odlagalištima otpada, kao i u kućama poput ovog slučaja, zbog sigurnosti ostalih građana, posebno djece.

Napominju kako je dragovoljna predaja oružja u sklopu akcije "Manje oružja - manje tragedija" vremenski neograničena i bez sankcija za građane, koje pozivaju da neregistrirano oružje, streljivo ili minsko-eksplozivna sredstva predaju policiji.

Pozivaju ih i da ta ubojita sredstva ne donose sami u policijske postaje kako ne bi došlo do njihova aktiviranja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na telefonski broj 192 ili najbližu policijsku postaju koja će poslati svoje stručne i osposobljene službenike da opasna sredstva preuzmu na siguran način.

Pročitajte više