U škotskoj bolnici uhićen bjegunac iz SAD-a koji je lažirao svoju smrt

Screenshot: YouTube/The Scottish Sun

SUD u Edinburghu presudio je da je muškarac koji je uhićen u škotskoj bolnici prošle godine zapravo američki bjegunac Nicholas Rossi.

Optuženik je kazao da se radi o grešci prilikom utvrđivanja identiteta i inzistirao na tome da se zove Arthur Knight, da je siroče iz Irske i da nikad nije bio u SAD-u. No tijekom suđenja se utvrdilo da njegove tetovaže i otisci prstiju odgovaraju onima od Rossija. 

Optuženik se branio time da ga je netko tetovirao dok je ležao u nesvijesti u bolnici kako bi mu smjestio, a da su mu otisci uzeti na neadekvatan način.

Optužen za silovanje i seksualni napad

Vlasti u SAD-u traže Rossijevo izručenje zbog optužbi za silovanje i seksualni napad. Tvrde da je lažirao svoju smrt i pobjegao u Škotsku kako bi izbjegao kazneni progon, piše BBC.

Uhićen je u studenom prošle godine nakon što je osoblje bolnice Queen Elizabeth na pacijentu koji se liječio od covida-19 vidjelo tetovaže na koje je upozorio Interpol. Sada kreće saslušanje na kojem će se odlučiti hoće li Rossi biti izručen SAD-u.

Rossi je američkim medijima u prosincu 2019. rekao da ima kasni stadij ne-Hodgkinovog limfoma i da ima još nekoliko tjedana života. Pojedini mediji kasnije su objavili da je umro u veljači 2020.

Pročitajte više