Osuđen muškarac koji je poveo policijsku potjeru u Kaštelima. Dobio 2 godine zatvora

Foto: Slaven Branislav Babic/PIXSELL

OPĆINSKI sud u Splitu ovih je dana na dvije godine zatvora osudio mladića za kojim se u ljeto 2020. godine povela filmska potjera na području Kaštela. 34-godišnjak je u Audiju s lažnim registracijama bježao policiji te pritom počinio značajnu štetu, piše Dalmacija Danas.

Nakon što ga je policija u Kaštel Lukšiću pokušala zaustaviti zbog neodgovarajućih registracija, mladić se dao u bijeg, a potjeri se priključio veći broj policijskih automobila.

Zatim je udario u automobil marke Suzuki koji je dolazio iz suprotnog smjera te je, nakon što su policajci došli do njegovog auta i otvorili vrata, brzo krenuo u rikverc. Okrivljenik je na kraju udario policijski kombi, prije nego što je završio u masliniku. U potjeri je jedan od policajaca na njegov auto ispalio nekoliko hitaca.

Ispostavilo se da je za muškarcem bila raspisana tjeralica te da je i prije bio osuđivan zbog pokušaja pljačke kioska, prilikom čega je policajca nožem porezao po prstima i prijetio službenicima da će ih zaklati.

U ovom slučaju je kažnjen za nekoliko kaznenih djela, od prisile prema službenoj osobi preko krivotvorenja isprave do oštećenja tuđe stvari. Za svako kazneno djelo je dobio pojedinačne kazne, u zatvor mora na godinu dana, a još godinu dana mu je izrečeno uvjetno.

Pročitajte više