U kući kod Vinkovaca 30-godišnjak imao ilegalnu poluautomatsku pušku i streljivo

Ilustracija: Josip Regovic/PIXSELL

Vukovarsko-srijemska policija u pretrazi je kod 30-godišnjaka u Starim Mikanovcima pronašla ilegalno oružje i streljivo pa je protiv vlasnika podnijela optužni prijedlog, što se ne bi dogodilo da je oružje predao dragovoljno u akciji "Manje oružja, manje tragedija" koja je i dalje u tijeku.

Pretragom doma i drugih prostorija 30-godišnjaka u Starim Mikanovcima nedaleko Vinkovaca, policija je proteklog vikenda pronašla i oduzela poluautomatsku pušku i 10 komada streljiva.

Dojave i pronalasci minsko-eksplozivnih sredstava

Iz policije navode kako su od 12. prosinca 2023. do 22. siječnja ove godine službenici protueksplozijske zaštite te policijske uprave postupali u pet dojava o dragovoljnoj predaji minsko-eksplozivnih sredstava te u šest dojava o pronalasku minsko-eksplozivnih sredstava.

S 11 lokacija na siguran način izuzeli su ukupno sedam ručnih bombi, četiri puške, 450 grama baruta, jednu elektrodetonatorsku kapislu,  različite dijelove oružja i 609 komada streljiva raznovrsnih kalibara.

Policija podsjeća da akcija "Manje oružja, manje tragedija" još uvijek traje

Pronađeno i predano oružje, streljivo i eksplozivna sredstva pohranjena su u skladište policijske uprave do uništenja, navode i podsjećaju da akcija "Manje oružja, manje tragedija" još uvijek traje.

Stoga pozivaju građane koji još uvijek u svojim domovima imaju oružje i eksplozivna sredstva da ih bez straha od sankcija prijave policiji koja će ga na siguran način izuzeti.

Pročitajte više