Muškarcu koji je pokušao ubiti mladića kod Karlovca određen istražni zatvor

Ilustracija: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

SUDAC istrage je u petak na prijedlog karlovačkog Županijskog državnog odvjetništva odredio jednomjesečni istražni zatvor Lasinjanu (56) osumnjičenom za pokušaj ubojstva 21-godišnjeg sumještanina, a policija je izvijestila da su u pretresu kuće kod osumnjičenika pronašli ilegalno naoružanje.

Tužiteljstvo 56-godišnjaka tereti da je u Lasinji u srijedu oko 19:50 iz vatrenog oružja u u smjeru 21-godišnjaka ispalio više hitaca s namjerom da ga usmrti te ga je pritom teško ozlijedio.

Mladić se oporavlja u karlovačkoj bolnici

Sudac istrage Ante Ujević je rekao Hini da je osumnjičeniku istražni zatvor odredio s namjerom da ga onemogući da tijekom istrage utječe na svjedoke, ali i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, tim prije što su u policijskoj pretrazi od osumnjičenika oduzete dvije ilegalne automatske puške i drugo naoružanje.

Policija je izvijestila da je osumnjičenik imao vojne automatske puške, ali i 76 komada streljiva različitog kalibra, tromblonski nastavak za vojnu pušku, spremnik za streljivo i tri komada prigušivača trzaja za vojnu pušku. Zbog toga ga osim za “ubojstvo u pokušaju” terete i za “nedozvoljeno posjedovanje, izradu i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari”.

Kako je Hina ranije izvijestila, mladić (21) u kojeg je osumnjičenik iz automatske puške ispalio više metaka zadobio je dvije prostrijelne rane, u nadlakticu i u zdjelicu, te se od teških tjelesnih ozljeda dobro oporavlja u karlovačkoj bolnici.

Pročitajte više