Muški glas na snimci kaže: "Pošalji mi to." Beroš: Ne znam jesam li to ja

Foto: Sanjin Strukić/Pixsell

MINISTAR zdravstva Vili Beroš za Index je rekao da ne zna tko je snimao razgovor s Dijanom Zadravec, zamjenicom ravnatelja KBC Sestre milosrdnice, ni tko je pustio snimku, te je naveo da je u trenutku razgovora s njom bio sa svojim najbližim suradnicima, a među njima je bila i njegova tajnica. Beroš ističe kako mu je Dijana Zadravec duže vrijeme prijetila i vršila na njega pritisak dolascima u ured i prijetnjama SMS-om.

>>Širi se snimka razgovora Beroša i Dijane Zadravec

"Ona je dolazila u moj ured, prijetila mi SMS-om, zvala me. Bio sam tad na sastanku s najbližim suradnicima, ne mogu se sjetiti točno je li tad na sastanku bio i Tomislav Dulibić (op.a. državni tajnik u Ministarstvu i ujedno predsjednik Upravnog vijeća KBC Sestre milosrdnice) i kad sam joj se javio, stavio sam je na spikerfon da je i drugi čuju, ona je prije spominjala i mog državnog tajnika Dulibića. Nisam prijavio te prijetnje. Nije me bilo strah njenih pritisaka, jasno je da je vršila pritisak na mene svojim agresivnim ucjenjivačkim stavom jer je htjela iznuditi poteze u njenu korist. Ja u tom telefonskom razgovoru naglašavam da ja ne odabirem ravnatelje, ona je spominjala i neke malverzacije, rekao sam joj da sve dostavi institucijama", rekao je Beroš za Index.

Na pitanje čuje li se njegov glas na snimci koji kaže "Pošalji mi to" (op.a. misleći na snimku razgovora), Beroš je rekao da ne zna.

"Stvarno ne znam, ne sjećam se ni na što se odnosilo, tko da mi što pošalje", rekao je.

Podsjetimo, kako je Zadravec jutros ustvrdila kako je Dulibić na kraju snimke rekao "Pošalji mi to", no Dulibić je demantirao da je to bio on te da je uopće bio na tom sastanku.

SMS prijetnje?

Pitali smo ga i hoće li objaviti sms poruke koje je primao od nje, a u kojima mu je prijetila pa je rekao da neće sad.

Na pitanje je li ovaj razgovor potvrdio da politika kadrovira, rekao je da ne.

"Ovo ne znači da politika kadrovira jer razgovor s njom nije polučio rezultat kakav je htjela, dakle, ona nije postala ravnateljica Vinogradske", kazao je.

Beroš: Zadravec je prema meni nastupala agresivno

Beroš je za Index istaknuo još da je Dijana Zadravec često prema njemu nastupala agresivno i to neposredno prije natječaja za ravnatelja Vinogradske.

"Ne znam kad je točno ta snimka nastala, no znam da je to sigurno bilo početkom lipnja jer znam da su za mjesec dana slijedili parlamentarni izbori", rekao nam je Beroš.

Na ponovljeno pitanje zašto je nije prijavio, rekao je da ju nije ozbiljno shvatio.

"Nisam je nigdje prijavio jer nisam ni shvatio te prijetnje ozbiljno", rekao je.

Pitali smo ga kako komentira njene navode da će ga tužiti za neovlašteno snimanje.

"Njeno je legitimno pravo da radi što misli i mora, nisam ništa loše napravio. Niti sam je snimio niti pustio snimku, niti sam trgovao utjecajem i interesima. Ja se smatram čist", kazao je.

"Mislim da je blefirala da će se čuti s Plenkovićem"

Pitali smo ga kako komentira njene navode da će se ona čuti s premijerom Plenkovićem.

"Mislim da je blefirala da će se čuti s njim. Ja s Plenkovićem nisam na tu temu razgovarao, a ona, kao što vidite, nije odabrana na natječaju. No ja s tim nemam veze", rekao nam je.

Istaknuo je kako on nije ni znao da se razgovor njega i Zadravec snima, a pitali smo ga i tko onda stoji iza te snimke.

"Nisam ni znao da se to snima. Očito je to pustio netko tko me jako voli, ne znam čiji su to interesi da se to pusti i želi li netko maknuti fokus od moje borbe protiv covida", kazao je Beroš za Index.

Pitali smo ga tko je od ženskih osoba bio na sastanku s njim kad je razgovarao sa Zadravec jer se na snimci čuje i neka ženska osoba, pa je rekao da je na sastanku bila njegova tajnica, no kaže da on nije snimao ni znao da se snima.

"Ako me oklevetala, tužit ću je"

Pitali smo ga i je li se čuo s premijerom Plenkovićem nakon što je snimka izašla u javnost i što će sad poduzeti.

"Nisam se čuo s Plenkovićem. Ja ne znam što ću poduzeti. Sad sam na putu prema Koprivnici, no svakako će doći vrijeme da razmislim o budućim potezima. Iskreno ne mislim ništa posebno poduzimati. Osobno nisam nikog snimao, s tog aspekta me ne brine da će me ona tužiti, niti znam tko je snimao. Moram čuti što je ona izjavila i ako me oklevetala, onda ću je tužiti, no moram čuti o čemu je pričala. Još jednom kažem da ne znam tko je to snimao niti tko je snimku pustio u javnost, nisam ni znao za tu snimku dok nije objavljena", kazao je na kraju Beroš te ponovio kako je u trenu kad je snimka nastala, s njim u prostoriji bilo još pet, šest ljudi, a sve su, kaže nam, njegovi najbliži suradnici.

Za kraj je još jednom naglasio da on nije taj koji bira ravnatelje bolnice već da to rade upravna vijeća, a kako smo već naveli, predsjednik Upravnog vijeća Vinogradske je njegov državni tajnik Tomislav Dulibić.

Pročitajte više