Muslimani u Indiji ubili hindusa: "Vrijeđao je Muhameda, odrubili smo mu glavu"

Screenshot: CNA

NAKON što su dvojica muslimana u Indiji brutalno ubila muškarca hinduističke vjere jer je navodno vrijeđao islam, došlo je do napetosti između te dvije religiozne skupine.

Dužnosnici grada Udaipura, u državi Rajasthan, najavili su policijski sat i blokirali pristup internetu nakon što je snimka incidenta postali viralna na društvenim mrežama, izazvavši bijes među građanima. 

Snimka incidenta je postala viralna

Na jednoj snimci može se vidjeti kako dva muškarca napadaju žrtvu. Na drugoj dva muslimana priznaju ubojstvo i govore da su hindusu odrubili glavu. No policija je jučer priopćila da je žrtva imala posjekotine po cijelom tijelu, ali da joj nije odrubljena glava.

Indijsko ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je jučer da će nacionalna kriminalistička agencija istražiti cijeli slučaj.

Dvojica osumnjičenih su navodno ubili žrtvu, krojača, nakon što je na svom profilu na društvenim mrežama podržao sada suspendiranog nacionalnog glasnogovornika indijske vladajuće stranke Bharatiya Janata (BJP), Nupura Sharme, koji je govorio pogrdno o islamskom proroku Muhamedu, piše CNN.

"Za ovako nešto nema opravdanja"

Dvojica osumnjičenika su uhićena i istraga je u tijeku, napisao je u utorak na Twitteru državni ministar Ashok Gehlot.

Ovo ubojstvo je ponovno zapalilo tenzije između indijske hinduističke većine i njezine manjinske muslimanske zajednice.

Asaduddin Owaisi, zastupnik i predsjednik stranke All India Majlis-e-Ittehadul Muslimeen, osudio je ubojstvo i zatražio najstrože moguće mjere protiv osumnjičenih.

"Za ovako nešto nema opravdanja. Naša stranka oštro osuđuje takvo nasilje. Nitko ne može uzeti zakon u svoje ruke", napisao je u utorak na Twitteru.

Pročitajte više