Muž Srpkinje koja je nestala u SAD-u 2014. njoj i prijateljima prijetio ubojstvom

Foto: Instagram

MAJKA troje djece Ana Walshe, porijeklom iz Srbije, još se uvijek vodi kao nestala u SAD-u. Dok se opsežna istraga nastavlja, nove informacije otkrivaju da je njezin suprug Brian Walshe 2014. godine ubojstvom prijetio njoj i njezinim prijateljima netom prije vjenčanja, javlja CNN. 

Ana Walshe, tada Ana Knipp, 2014. godine prijavila je prijetnju smrću. Naime, Brian Walshe joj je preko telefona prijetio da će ubiti nju i njezinu prijateljicu, navodi policija. Slučaj je kasnije zatvoren. 

Brian Walshe uhićen je u nedjelju pod optužbom da je obmanuo policiju. Tužitelji su u ponedjeljak objavili da su krv te krvavi i oštećeni nož pronađeni u podrumu kuće u kojoj par živi sa svoja tri sina. Ana Walshe posjeduje i kuću u Washingtonu, gdje je radila.

Muž guglao "kako se riješiti tijela od 52 kilograma"

Izvor je za CNN rekao da su istražitelji otkrili jezive stvari dok su pregledavali povijest pretraživanja Briana Walshea. Na internetu je tražio "kako se riješiti tijela od 52 kilograma". Kamere su snimile Briana Walsha kako kupuje sredstava za čišćenje vrijednosti 450 dolara, uključujući krpe, kantu i ceradu samo dan nakon što je Ana Walshe zadnji put viđena, rekli su tužitelji.

WBZ je u ponedjeljak izvijestio da su istražitelji pronašli vreće za smeće u kojima se nalazila krv, sjekira, pila, tepih i sredstva za čišćenje dok su pretraživali kontejner za smeće. Anina majka je u razgovoru za Fox govorila i o Brianu Walsheu i njegovom odnosu s njezinom kćeri.

Rekla je da je Ana Walshe ponekad bila "iziritirana" ograničenjima koja su obitelji bila nametnuta nakon što je njen suprug osuđen na kućni pritvor zbog pokušaja prodaje lažnih slika Andyja Warhola.  

Ana Walshe navodno je rekla svojoj majci da njezine frustracije proizlaze iz činjenice da je "morala raditi u Washingtonu i živjeti sama dok je on bio kod kuće s troje djece". No, Ljubičić kaže da nikada nije primijetila ništa sumnjivo kod svog zeta. "Oni se vole", rekla je.

Na otpadu nađene krvave vreće za smeće, sjekira, pila za metal...

Istražitelji koji traže dokaze o nestanku majke iz Cohasseta u američkoj saveznoj državi Massachusetts pronašli su vreće za smeće s tragovima krvi, sjekiru, pilu za metal, tepih i iskorištena sredstva za čišćenje, potvrdili su izvori za WBZ-TV, koji pripada CBS-ovoj televizijskoj mreži.

Predmeti su pronađeni na reciklažnom dvorištu u Peabodyju. Taj se gradić nalazi sjeverno od Bostona i od Cohasseta, smještenog jugoistočno od Bostona, udaljen oko sat vremena vožnje. Glasnogovornik okružnog tužiteljstva u Norfolku u današnjoj izjavi medijima nije želio potvrditi što su istražitelji pronašli. 

"Potraga provedena jučer sjeverno od Bostona rezultirala je prikupljanjem brojnih predmeta koji će sada biti podvrgnuti obradi i testiranju kako bi se utvrdilo imaju li dokaznu vrijednost za ovu istragu. Nikakvi detalji o tim predmetima neće biti otkriveni u ovom trenutku", rekao je glasnogovornik David Traub.

Istražitelji u zaštitnim odijelima i policajci sa psima pretražili su u ponedjeljak objekt za obradu otpada u ulici Newbury u Peabodyju, tražeći tragove povezane s nestankom majke troje djece. Ana Walshe (39) zadnji put je navodno viđena živa nakon novogodišnje večere u svom domu u Cohassetu sa suprugom i prijateljem. 

Paralelno s ovim novim otkrićima obavlja se DNA vještačenje krvavog noža koji je pronađen u podrumu obiteljske kuće koju je Ana dijelila sa suprugom i troje djece. Brian Walshe je trenutno u pritvoru uz jamčevinu od 500.000 dolara pod optužbom da je obmanuo istražitelje u ovom slučaju. Izjasnio se nevinim na suđenju u ponedjeljak pred okružnim sudom u Quincyju.

Osim što su istražitelji potvrdili da je u trgovini Home Depot Brian Walshe kupio hrpu sredstava za čišćenje, utvrđeno je i da je njegov automobil, koji je policija zaplijenila, također svježe očišćen. 

Uhvaćen u lažima o tome što se događalo nakon Anina nestanka 

Suprug je rekao policiji da su on i supruga večerali s prijateljem u njihovu domu na Staru godinu. Kazao je da je prijatelj bio kod njih od otprilike 20:30 do 1 ili 1:30 na Novu godinu. Tvrdio je da mu je iste noći supruga rekla da ima hitnu situaciju na poslu i da mora ujutro odletjeti za Washington D.C.

Ispričao je da se tog jutra njegova supruga spremila za odlazak, poljubila ga i rekla da se vrati spavati. Rekao je da se probudio u 7 sati te napravio doručak sinovima u dobi od 2, 4 i 6 godina.     

Rekao je i da je popodne, kad je došla dadilja, otišao obavljati neke sitnice, a potom i otišao vidjeti majku te da se putem izgubio, pa mu je trebalo 30-ak minuta dulje nego obično. Tvrdio je i da je bio u dvije trgovine, no snimke s nadzornih kamera to nisu potvrdile, a nisu pronađeni ni računi koji bi potvrdili da je obavio kupnju.

Tvrdio je i da je 2. siječnja odveo sina u slastičarnu, no snimke s nadzornih kamera otkrile su da je tog dana oko 16 sati bio u Home Depotu u Rocklandu, gdje je kupio proizvoda za čišćenje od 450 dolara, među kojima su bili krpe, mopovi, kante, razne vrste traka i drugo. Na licu je imao crnu kiruršku masku, nosio je plave kirurške rukavice i kupovao je gotovinom.

Pročitajte više