Muž Srpkinje nestale u SAD-u guglao "kako spriječiti raspadanje tijela"

Foto: Foto: Instagram, screenshot YouTube CBS Boston

JUČER je izdan uhidbeni nalog koji Briana Walshea tereti za ubojstvo svoje supruge Ane Walshe, koja je porijeklom iz Srbije. Podsjetimo, nalog za uhićenje je izdan više od dva tjedna nakon što je prijavljen nestanak Ane Walshe, koji je potaknuo istražitelje da pokrenu masovnu potragu za njom. Istražitelji su pronašli brojne dokaze koji ukazuju na počinjenje zločina. 

Između ostaloga, Walshe je na Googleu pretraživao "10 načina da se riješite mrtvog tijela ako stvarno morate" i "kako spriječiti raspadanje tijela". Osim što je optužen da je napao i premlatio suprugu s namjerom da je ubije, Briana Walshea se tereti i za premještanje njezinog tijela ili posmrtnih ostataka, navodi se u kaznenoj prijavi. Izjasnio se nevinim.

U ranim jutarnjim satima 1. siječnja, sat vremena prije nego što je rekao istražiteljima da je Ana Walshe napustila njihov dom u bogatom predgrađu Cohasset, Brian Walshe izvršio je sljedeća Google pretraživanja na iPadu svog sina: "koliko prije nego što je tijelo pronađeno počinje smrdjeti", "kako spriječiti raspadanje tijela", "10 načina da se riješite mrtvog tijela ako stvarno morate", "koliko dugo se netko treba smatrati nestalim kako bi se dobilo nasljedstvo" i "mogu li se baciti dijelovi tijela".

Odvjetnica traži puštanje iz pritvora

Kasnije tog jutra Google pretraživanja Briana Walshea bila su: "koliko dugo traje DNA, može li se identificirati na djelomičnim ostacima", "komadanje i najbolji načini rješavanja tijela", "kako očistiti krv s drvenog poda" i "što se događa kada dijelove tijela stavite u amonijak". 

Dana 2. siječnja Walsheova internetska pretraživanja uključivala su "pila za metal najbolji alat za komadanje", "možete li biti optuženi za ubojstvo ako nema tijela" i "možete li identificirati tijelo sa slomljenim zubima", rekli su tužitelji.

Njegova odvjetnica Tracy Miner na sudu je ustvrdila kako su mediji "već osudili Walshea" te je tražila da ga puste iz pritvora u kojemu je od 8. siječnja. 

Pročitajte više