MVEP o krvavom paketu za ukrajinsku ambasadu: Ovo je zastrašivanje

Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova se oglasilo o pošiljci sa životinjskim očima koja je danas stigla na adresu ukrajinskog veleposlanstva u Zagrebu. Paketi natopljeni tekućinom karakteristične boje i mirisa poslani su veleposlanstvima Kijeva u Hrvatskoj, Mađarskoj, Nizozemskoj, Poljskoj i Italiji, generalnim konzulatima u Napulju i Krakovu te konzulatu u Brnu. 

“Snažno osuđujemo današnji čin slanja sumnjivog pisma namijenjenog ukrajinskom veleposlanstvu. Ministar Grlić Radman je u razgovoru s ukrajinskim veleposlanikom Kiriličem iskazao solidarnost te potvrdio pomoć svih institucija, koje sudjeluju u istraživanju ovog čina zastrašivanja”, napisali su iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova u priopćenju, prenosi N1.

Iz policije su ranije potvrdili da su ih iz ukrajinskog veleposlanstva obavijestili kako su tijekom današnjeg jutra od djelatnika pošte trebali preuzeti pošiljku. "Međutim, pošiljku/pismo su odbili zaprimiti i to zbog upozorenja ukrajinskog Ministarstva vanjskih poslova da su i druga ukrajinska veleposlanstva diljem Europe s adrese tog pošiljatelja zaprimila sumnjive pošiljke", dodali su.

Pročitajte više