MVP zatražio izvješće zbog bloga Vibora Kalogjere

MINISTARSTVO vanjskih poslova zatražilo je izvješće veleposlanstva u Washingtonu o internetskom dnevniku djelatnika veleposlanstva Vibora Kalogjere, inače sina Silvije Luks, a nakon što ga primi postupit će prema pravilima diplomatske službe.

"Zatražili smo izvješće i očitovanje veleposlanika Nevena Jurice i ugovornog djelatnika Vibora Kalogjere o tom slučaju", izjavio je za Hinu glasnogovornik MVP-a Dobroslav Silobrčić.

"Očekujemo izvješće te ćemo potom istražiti sve činjenice i okolnosti i postupiti prema pravilima", dodao je Silobrčić.

Nije mogao precizirati koje sankcije stoje na raspolaganju MVP-u dokaže li se da je Kalogjera svojim postupkom prekršio pravila diplomatske službe i naštetio ugledu hrvatske diplomacije.

Hrvatski su mediji proteklih dana objavili da je Kalogjera, treći tajnik veleposlanstva u Washingtonu, na Internetu objavljivao dnevnik u kojemu je neprimjereno i koristeći se vulgarnim riječima opisivao svoje službene aktivnosti i iznosio osobne ocijene nekih američkih političara.

Tisak prenosi da je, primjerice, za američkog predsjednika Georgea W. Busha napisao "da mu je interes nafta i da što je cijena nafte veća on više zarađuje kroz dionice i razne ugovore".

Kalogjera navodno, pod nadimkom Vibbi, je u diskusiji na Indexovom forumu naveo da ga "nije zaposlio Žužul, nego Sanader" dodajući da je "bio jedan od ključnih ljudi u stožeru HDZ-a za prošlih izbora".

Pročitajte više