Na autocestu Zagreb-Karlovac do 13 sati u Lučkom ušlo 21.300 vozila

NA AUTOCESTU Zagreb-Karlovac u Lučkom je danas do 13 sati ušlo 21.300 vozila, gotovo kao i prošle godine, kada ih je ušlo 21.600, doznaje se od voditelja naplate Ivana Božića.

Budući da su otvorene autoceste prema Splitu i Rijeci, očekivalo se manje prometnih teškoća, no ipak je prijepodne u jednom trenutku kolona vozila na autocesti Zagreb-Karlovac-BosiljevoII bila duga čak 16 kilometara. Do 13 sati kolona se smanjila na 7,5 kilometara, a u 14,30 sati promet se normalizirao, izvijestili su načelnik policije karlovačke Policijske uprave Ivan Fink i voditelj naplate u Lučkome Ivan Božić.

Prošle je godine najveći prometni val bio u rano jutro, a ove se godine ravnomjerno podijelio na prijepodne, rekao je Hini načelnik policije Ivan Fink, ističući da se turisti koriste autocestom i da zato više nema gužvi kroz Karlovac.

No, stvaraju se kolone na naplatnim kućicama u Bosiljevu II, na autocesti prema Splitu, i to, smatra Fink, zato što su one samo tri kilometra udaljene od čvora Bosiljeva na kojemu se razdvaja autocesta prema Splitu i Rijeci.

Čim je kolona na naplatnim kućicama u Bosiljevu II dulja od tri kilometra, ne mogu se odvojiti oni koji putuju prema Rijeci, nego čekaju u koloni s onima koji putuju u Dalmaciju.

Ivan Fink ocijenio je da je današnji prometni val, osim uobičajene nervoze zbog sporog kretanja kolone, prošao vrlo dobro, bez duljih prometnih zastoja i prometnih nesreća.

Napomenuo je kako već sljedeće turističke sezone na putu prema moru ne bi trebalo biti naplate cestarine jer se treba završiti tunel kroz Kapelu, pa će se cestarina naplaćivati južnije. Tako će se sva vozila prema Rijeci odvajati neometano.

Pročitajte više