NA BLAGDAN DUHOVA PAPA U RIJECI



Petodnevni pastoralni pohod Hrvatskoj, nakon Osijeka i Đakova, Papa nastavlja u Rijeci, gdje će na Delti u 10 sati služiti misu.

Predviđeno je da Sveti Otac na svečanoj misi govori o središnjoj temi hodočašća u Hrvatskoj - "Obitelj put crkve i naroda".

Očekuje se da će se u 13,30 sati Papa susresti s hrvatskim biskupima i kardinalima, a u 17,30 s premijerom Ivicom Račanom.

Papa će, prolazeći kroz Rijeku papamobilom, u 18 sati otići do svetišta Majke Božje Trsatske, gdje će blagosloviti kamene temeljce budućega pastoralnoga centra i Mediteranskog sela.

Papa se oko 19 sati vraća u svoju rezidenciju tijekom boravka u Hrvatskoj, riječko Bogoslovno sjemenište.

Misu u Rijeci Papa predvodi na Duhove, blagdan silaska Duha Svetog i osnivanja Crkve, najveći katolički blagdan nakon Božića i Uskrsa.

Jučerašnje euharistijsko slavlje u osječkoj zračnoj luci Čepin, obilježile su Papine ekumenske poruke i riječi ohrabrenja slavonskim poljoprivrednicima. Papa je jučer posjetio i đakovačku katedralu, gdje je molio na hrvatskom.

Papa je u Hrvatsku došao 5. lipnja, kada su ga u Rijeci dočekali najviši državni dužnosnici i crkveni velikodostojnici. Dosad je Sveti Otac bio u Dubrovniku, Osijeku i Đakovu, gdje su ga pozdravile stotine tisuća hodočasnika.

(Hina) ag bcav

Pročitajte više