Na Bliskom istoku ništa novo: Izraelci ubili naoružanu Palestinku

PRIPADNICI izraelskih snaga sigurnosti ubili su naoružanu Palestinku koja je pucala prema izraelskoj policijskoj bazi na jugu Izraela, javljaju lokalni izvori.

U događaju nije bilo ozlijeđenih na izraelskoj strani, doznaje se od lokalnih dužnosnika snaga sigurnosti. Napada se dogodio blizu grada Beeršeba udaljenom nekoliko desetaka kilometara od crte razgraničenja između Zapadne obale i izraelskog teritorija.

Izraelski mediji ranije danas izvijestili su o okršaju snaga sigurnosti s dvojicom Palestinaca. Izraelci tvrde da se radi o militantima koji su ubijeni kada su se približili granici s Izraelom.

Palestinski izvori javili su da su tijela dvojice muškaraca izuzeta s mjesta na kojima su ubijeni. Jedan je navodno bio pripadnik skupine Islamski džihad, a drugi je djelovao u okviru jedne odmetnute militantne skupine iz Pojasa Gaze.

Na području židovskog naselja Karmi Tsor blizu grada Hebrona danas su održani prosvjedi palestinskih farmera koji su od izraelskih vlasti zatražili povlačenje snaga sigurnosti s njihovih plodnih zemljišta kako bi se mogli posvetiti obradi i kultiviranju zemljišta.

Palestincima su podršku izrazili strani i izraelski ljevičarski aktivisti koji su također zatražili povlačenje Izraelaca čije su snage sigurnosti pristup poljoprivrednim zemljištima onemogućile iz sigurnosnih razloga.

R.I.
Foto: AFP

Pročitajte više