Na Čiovu bagerima uništavaju škrape: "Ova je snimka stara dvije godine, ne bih to dozvolio pred izbore"

Foto i video: Čitatelj Indexa

IZ OKRUGA Gornjeg na Čiovu stigla nam je snimka bagera kako u uvali Duboka štemalicom uništava prirodni krajobraz na pomorskom dobru.

"Škrape pretvaraju u pijesak, rade se zidovi po pomorskom dobru. Nevjerojatno je što se radi i što je najgore nitko ne reagira", kažu nam u Okrugu.

Vlasnica kampa: Dohranjujemo plažu

Poslali su nam fotografije uvale pred kampom Labaduša. Vlasnica Mirjana Rokov nije bila od velike priče.

"Nemam što reći. Dohranjuje se plaža. Radovi se izvode kao i svake godine", kaže Rokov, koja opširnije nije htjela preko telefona, nego nas je pozvala da je posjetimo u kampu. 

Načelnik Općine: Snimka bagera je stara dvije godine

Raspitali smo se i kod lokalne vlasti. Znaju li oni što se događa? Načelnik Općine Ivica Radić Bagi tvrdi nam da je snimka bagera stara dvije godine.

"Nema šanse da je ijedan bager sa štemalicom sada na plažama Okruga. Takvo nešto sada prije izbora ne bih dozvolio. Ova snimka stara je dvije godine. Na tom dijelu obale su škrape su uništene, ali nije to jedini slučaj. Slučajeva betoniranja obale imamo na još nekoliko mjesta. Sve je prijavljeno nadležnim institucijama, a meni nije poznato tko je bagerom uništavao škrape. To uostalom i nije posao načelnika Općine", kazao nam je načelnik Radić, koji kao nezavisni već dva mandata vodi Okrug.

Nakon posljednje prijave mještana, poslao je komunalnog redara koji je jutros snimio fotografije plaže.

O svemu smo pitali i lučkog kapetana u Splitu Davora Vidana. Ispitat će cijelu stvar pa će nas izvijestiti o tome što su ustanovili.

Pročitajte više