Na crkvi u Bihaću napisali "Isus je pedofil"

Foto: Grad Bihać/Facebook

NA CRKVI sv. Ante Padovanskog u Bihaću ispisane su uvredljive poruke, što su danas osudile tamošnje vlasti i Islamska zajednica. 

Nepoznata osoba ili više njih u noći na nedjelju ispisale su uvredljive poruke protiv Katoličke Crkve na pročelju zgrade crkve u središtu Bihaća. Na pročelju zgrade tako su napisali "Isus je pedofil" i "Trebal para pičko".

Gradska uprava Bihaća, Gradsko vijeće Bihaća i bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić osuđuju vandalski čin pisanja...

Posted by GRAD BIHAĆ on Sunday, May 9, 2021

Na oglasnom panou "Nož, žica, Srebrenica", na prometnom znaku kukasti križ

Uz to, nedaleko od toga mjesta, na oglasnome panou ispisana je poruka "Nož, žica, Srebrenica" te je na prometnome znaku ispisan kukasti križ. 

Gradske vlasti Bihaća, na čelu s gradonačelnikom Šuhretom Fazlićem, osudili su vandalski čin pisanja uvredljivih grafita na zidu crkve sv. Ante Padovanskog u centru grada. 

"Pisanje grafita na bogomoljama vrijeđa sve građane i vjernike sve tri konfesije u gradu Bihaću i neće narušiti dobrosusjedske odnose, po kojima je Bihać poznat u državi Bosni i Hercegovini", naveo je Fazlić na Facebook stranici. On je pozvao policiju da rasvijetli taj vandalizam.

Osudu toga čina uputila je Islamska zajednica u Bihaću navodeći na svome Facebook profilu da "skrnavljenje vjerskih objekata nije samo antivjerski nego i anticivilizacijski čin, koji ne ostavlja ravnodušnim nikoga".

Pročitajte više