Na dan predizborne šutnje ministar Kalmeta otvorio druge cijevi Svetog Roka i Male Kapele

NA DAN predizborne šutnje ministar mora, prometa i infrastrukture Božidar Kalmeta je na svečanosti na odmorištu Maruna pustio u promet druge cijevi tunela Mala Kapela i Sveti Rok što bi trebalo označiti kraj gužvi na tim prometnim čepovima.

Do sada promet je tim tunelima išao samo jednom cijevi pa su se u vikendima kada bi trajala turistička sezona stvarale gužve, a nervozni vozači bi satima na vrućinama čekali u redovima. Tuneli su bili zatvoreni od sinoć u 22 sata te su se na obilaznim pravcima stvarale velike gužve, piše HRT.

Milinović tvrdi da ćemo za nekoliko godina na isti način otvoriti i Pelješki most

Ministar Kalmeta podsjetio je na davnu 1993. godinu kada su počeli prvi radovi na onome što je poslije postalo autocesta, kako su neki govorili da će se u tim tunelima saditi šampinjoni. Nije zaboravio spomenuti niti da se predsjednik Franjo Tuđman prvi provezao tunelom Sveti Rok. Njemu u pratnji bio je i ministar zdravstva Darko Milinović koji je uz osvrt na povijest dodao i kako je uvjeren da će se za nekoliko godina na isti način otvoriti i Pelješki most, piše Večernji list.

Za ovaj posao hrvatska vlada će potrošiti 787,5 milijuna kuna bez PDV-a za druge cijevi, dok sveukupno radovi na tim tunelima koštaju hrvatske porezne obveznike 2,3 milijarde kuna. Drugu cijev Svetog Roka izgradila je poslovna udruga sačinjena od Hidroelektre niskogradnje i Konstruktor-inženjeringa, dok su drugu cijev Male Kapele gradili Viadukt i Strabag.

I.Kri.
Foto: Mario Pušić/Cropix

Pročitajte više