Na Facebooku raspisana potjernica za ubojicama Riječanina Vitomira Jovičića

IZVJESNE Dora Filipović i Rina Anđela na internetu su ostavile komentare u kojima tvrde da su svjedočile ubojstvu 36-godišnjeg Vitomira Jovičića, Riječanina srpske nacionalnosti koji je 8. travnja pretučen i bačen u Rječinu. Pronađeno je deset dana kasnije s brojnim ozljedama u Mrtvom kanalu.

Za ubojicama "Dobrog duha Rijeke", kako ga oslovljavaju mnogobrojni prijatelji, još uvijek traga, odnedavno i na Facebook grupi koja trenutno broji preko 3.700 članova.

"Da. Bila sam tamo... Samo mu je uzeo cigare.. Uzeo njega i odnio do ograde i bacio preko... Strašno", napisala je Dora Filipović, dok Rina Anđela navodi - "Ne znam tko ga je bacio, ali sam sa svojim društvom oko 22 sata navečer 8. travnja vidjela kako ga je jedna grupica bacila". "Na stranici za pomoć obitelji netko je napisao da se zna tko su ubojice i da su pobjegli u Bosnu", navodi jedna prijateljica.

Ovi nejasni postovi pokrenuli su raspravu koja se uz pružanje podrške obitelji Jovičić i opraštanje od vrlo omiljenog građanina Rijeke, provlači na gotovo petsto postova. Cobrini, odnosno Simkeovi prijatelj ogorčeni su što mu nitko nije pomogao i mole sve svjedoke da im se javi kako bi našli ubojice. Nemaju puno pouzdanja u policiju. Spominju se i inicijali osoba koje navodno predstavljaju prijetnju onima koji žele razotkriti ubojice.

"Molim vas još jednom da svatko tko ima informaciju o Vitovom bacanju u Rječinu javi meni ili Nenotu, ili na mail 0tuks0@gmail.com. Nitko neće saznati da ste vi dali informaciju, sve odmah brišemo... Hvala unaprijed. P.S. Ako se bojite A., Š., itd. to uopće nije bad, završit će brzo di im je i mjesto...", navodi jedan od prijatelja pokojnog Jovičića. U grupu se učlanila i pokojnikova sestra, s istim ciljem.

"On je bio moj brat, nije bio kao svi ostali, Bog ga je napravio posebnim i strašno dobrim. Hvala svima koji su mu odali počast. Molim sve koji nešto znaju da kažu, možda ste sljedeći? Ne želim nikome zlo, ali njegove ubojice zaslužuju najgore. Dragi moj voljeni brate, počivaj u miru", napisala je.

A.B.
Foto: Facebook

Pročitajte više