Na granici kod Dubrovnika htjeli prevesti strance u posebno izrađenom bunkeru kombija

Ilustracija: EPA

Moldavac (35) i Bugar (43) pokušali su u posebno izrađenom bunkeru kombi vozila prokrijumčariti pet stranih državljana, otkriveni su i uhićeni, kao i strani državljani koji su prekršajno kažnjeni te im je odbijen ulazak u Hrvatsku, izvijestila je PU dubrovačko-neretvanska. 

Na ulaznu graničnu kontrolu na MCGP Nova Sela u nedjelju navečer došao je kombi bugarskih tablica koje je vozio državljanin Moldavije (35), a na mjestu suvozača bio je  državljanin Bugarske (43).

Uhićeno pet stranaca iz bunkera, kao i vozač i suvozač

Detaljnim pregledom u unutrašnjosti kombija pronađen je zatvoreni prostor, odnosno bunker, a u njemu pet stranih državljana koji su uhićeni zbog izbjegavanja granične kontrole.

Osim njih, uhićeni su i spomenuti vozač i suvozač za koje je kriminalističkim istraživanjem utvrđeno kako su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaska, kretanja i boravka u RH, drugoj državi članici EU ili potpisnici Schengenskog sporazuma te su uz kaznenu prijavu predani u pritvorsku jedinicu Policijske postaje Metković.

Strani državljani su prekršajno sankcionirani temeljem Zakona o strancima te im je odbijen ulazak u Hrvatsku, navela je PU dubrovačko-neretvanska.

Pročitajte više