Na granici uhićen "crni pastir sa Svilaje"

35-GODIŠNJI Drnišanin Philimon Zandamela, rodom iz Mozambika, uhićen je na graničnom prijelazu Macelj i odmah odveden u bolnicu za plućne bolesti u Klenovniku, jer boluje od zaraznog oblika tuberkuloze, objavila je danas Slobodna Dalmacija.

Zandamela, u svojem kraju poznat kao Filip, "crni pastir sa Svilaje", 15. siječnja je pobjegao s Internog odjela Opće bolnice u Šibeniku, gdje je bio smješten nakon što mu je dijagnosticiran uznapredovali i zarazni oblik TBC-a.

Policija je njegovu fotografiju i nalog o obveznom zaustavljanju i sprovođenju u najbližu infektivnu ustanovu odmah proslijedila svim graničnim prijelazima, a Zandamela je uhićen u nedjelju oko jedan sat u noći kada je pokušao ući u zemlju.

Odmah je stavljen pod karantenski nadzor i specijalnim medicinskim vozilom prebačen u bolnicu u Klenovniku, a list prenosi neslužbenu informaciju prema kojoj je Filip navodno od bijega sredinom siječnja pa sve do nedjelje boravio u Češkoj kod djevojke s kojom se ovo ljeto intenzivno družio u Šibeniku.

Pročitajte više