Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje zaplijenjen heroin

SLOVENSKA policija otkrila je prošlog četvrtka na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje 28,6 kilograma heroina skrivenog u kombiju u kojemu se nalazio mlađi par, državljani BiH s privremenim boravkom u Njemačkoj, a pretpostavlja se da je droga i bila namijenjena njemačkom tržištu narkotika, gdje bi uličnom prodajom dostigla vrijednost od skoro milijun eura.

Kako je u utorak priopćeno na konferenciji za tisak Policijske uprave Krško i Carinskog ureda, droga je bila skrivena u otvorima u dnu kombija, složena u 51 paketiću. Riječ je o najvećoj zapljeni heroina na graničnim prijelazima s Hrvatskom u posljednje tri godine.

Slovenska policija drži da je ovaj slučaj dokaz ponovnog jačanja "balkanske" rute kojom droga putuje s juga na sjever Europe. U protekle dvije godine na graničnim prijelazima s Hrvatskom zaplijenjeno je 65 kilograma heroina, a u prvoj polovici ove godine 51 kilogram.

Rekordna količina zapljene heroina i dalje ostaje otkrivanje 396 kilograma smeđeg praška zaplijenjenog 2000. godine u luci Koper.

Pročitajte više