Na Islandu išao pokrpati pukotinu nastalu nakon erupcije. Upao unutra i nestao

Foto: EPA

Spasioci tragaju za muškarcem koji je upao u pukotinu u zemlji koja je nastala nakon erupcije vulkana na Islandu prošlog mjeseca. Lokalni mediji pišu da je čovjek radio na popunjavanju pukotina koje su nastale uslijed potresa i vulkanske aktivnosti u gradu Grindaviku, koji je evakuiran u studenom. 

Stotine ljudi pokrenule su potragu za muškarcem još u srijedu, ali je akcija morala biti zaustavljena sinoć malo prije ponoći zbog odrona kamenja. "Oko ponoći smo morali prekinuti potragu jer nismo mogli jamčiti sigurnost onih koji su radili dolje u pukotini", ispričao je lokalnim medijima Ulfar Ludviksson, šef policije u Južnom Islandu.

Vulkan je eruptirao prošlog mjeseca

"Na vrhu se dogodio odron kamenja", dodao je. U izvješćima se navodi kako se trenutno radi na proširenju otvora uske pukotine, koja može primiti samo dvije osobe istovremeno, piše Sky News. Ludviksson se jučer islandskoj nacionalnoj radioteleviziji RUV požalio da su uvjeti "vrlo teški i zahtjevni".

"Duboko je. Ovo ide desecima metara do dna. Voda je daleko ispod ovog radnog područja gdje djeluju spasioci. Dvojica muškaraca siđu košarom i ostanu dolje oko 10 minuta. Zatim se popnu i druga dvojica nastave", objasnio je. Intenzivna seizmička aktivnost na Islandu kulminirala je spektakularnom erupcijom u prosincu.

Pročitajte više