Na jahti na Malti uhićen biznismen zbog ubojstva istraživačke novinarke

Foto: Epa

POLICIJA na Malti uhitila je poznatog biznismena Yorgena Fenecha nakon što je presrela njegovu jahtu. Fenecha su priveli naoružani službenici, izvijestile su lokalne novine, a prenosi BBC.

Uhićen je dan nakon što je premijer Joseph Muscat rekao da će razmotriti pomilovanje osumnjičenika za pranje novca koji je optužen da je bio posrednik pri ubojstvu novinarke Daphne Caruane Galizije.

Galizia je poginula u eksploziji autobombe 2017. godine.

Vlada razmatra pomilovanje ako optuženik otkrije organizatora ubojstva

Podsjetimo, policija je jučer objavila kako je uhitila muškarca osumnjičenog za posredovanje u ubojstvu najpoznatije novinarke koja se bavila istraživanjem korupcije, Daphne Caruane Galizije.

Vjeruje se da je posrednik povezao osobu osumnjičenu da je naručila njezino ubojstvo s muškarcima optuženima za njezino ubojstvo, kao i s onima koji su nabavili eksplozivnu napravu korištenu u ubojstvu.

List Times of Malta u utorak je prenio da vlada razmatra mogućnost pomilovanja ako posrednik istražitelje odvede do organizatora ubojstva.

Pisala je o korupciji

Caruana Galizia, koja je pisala blog o korupciji, ubijena je autobombom u trenutku dok je napuštala svoj dom u blizini glavnog grada Vallette u listopadu 2017.

To je ubojstvo šokiralo Europu i postavilo pitanja o vladavini zakona na tom mediteranskom otoku.

Trojica muškaraca za koje se sumnja da su počinili ubojstvo uhićena su u prosincu nakon ubojstva.

Premijer Joseph Muscat rekao je u nedjelju da želi punu istinu o tom ubojstvu čak i ako to bude značilo da vlada mora donijeti "teške odluke".

Pročitajte više