Na koji ćete prosvjed? Onaj protiv Vatikanskih ugovora ili za "hrvatskog muža" Hasanbegovića

Foto:  FAH, Goran Stanzl/Pixsell

PROSVJED protiv Vatikanskih ugovora i prosvjed podrške bivšem ministru Zlatku Hasanbegoviću održavaju se sutra u centru Zagreba. Na središnjem zagrebačkom trgu u 11 sati održava se tako prosvjed u organizaciji Udruga žena u Domovinskom ratu. Skup je zapravo "izraz nezadovoljstva protiv odluke o smjeni ministra  dr. Zlatka Hasanbegovića". 
 
"Judini sinovi, Isusa su pljuvali, tukli i razapeli, a on je ipak ostao Bog, tako ćemo i mi ostati Hrvatski narod i tako će i dr. Zlatko Hasanbegović ostati još bolji i veći Hrvatski muž", stoji u pozivu. 
 
Par sati kasnije, na Strossmayerovom trgu u Zagrebu održava se prosvjed "Raskid! 4". U 13 sati skupit će se oni koji smatraju da vjerske zajednice moraju biti odvojene od države. 
 
"Pitanje vjere je osobni izbor svakog pojedinog građanina Republike Hrvatske i organizatori to pravo bezrezervno podržavaju. Međutim, to pravo ne smije biti u koliziji sa Ustavom koji jamči odvojenost vjerskih zajednica od države i njezinih institucija, kao i jednakost svih građana pred zakonom", stoji u pozivu. 
 
Na koji prosvjed bi vi išli?  
 

Pročitajte više