Na londonskom Heathrowu čovjek prešao preko ograde pa "digao" policiju na noge

NA GLAVNOM londonskom aerodromu Heathrow policija je poslijepodne uhitila muškarca koji je sa sobom imao ruksak i koji je oko 14 sati po lokalnom vremenu prešao preko ograde aerodroma i potrčao prema dijelu iznad kojeg prelijeću avioni.

Izgred se dogodio blizu sjeverne uzletno-sletne staze na Heathrowu. Očevici su vidjeli naoružane policajce koji su okružili i uhitili muškarca, a također su vidjeli i pse tragače trenirane za pronalazak eksploziva.

Muškarac je priveden na obavijesni razgovor, a psi su prekontrolirali njegov ruksak. Prema prvim informacijama, u incidentu nije bilo ozlijeđenih osoba. Policija je potvrdila kako je nekoliko minuta na prve dojave zaprimila brojne pozive građana koji su se zatekli na aerodromu i koji su svjedočili događaju.

"Digao" policiju na noge

Policija je muškarca uhitila, a njegov ruksak je izuzet na vještačenje. Zasad nije jasno o kome je riječ, odnosno policija nije otkrila nikakve detalje vezane uz identitet uhićenika. Nakon dojave na mjesto događaja je došlo dvadesetak policijskih vozila i pripadnici protueksplozijskog odjela.

Norman Shanks, bivši načelnik osiguranja tvrtke BAA, koja upravlja Heathrowom, BBC-u je rekao kako današnji incident nije prvi takav događaj u povijesti Heathrowa. Naime, već se događalo da su razne osobe pokušavale prijeći preko aerodromske ograde, a u nekim slučajevima radilo se o pijanim ili mentalno poremećenim osobama, a ponekad je bilo i raznih prosvjednika.

Zbog događaja je bila zatvorena sjeverna pista koja nosi oznaku 27R, a zbog čega je došlo do odgode ili otkazivanja određenih letova.

I.K. 
Foto: AFP

Pročitajte više