Cammeo i Uber na udaru inspekcija u Splitu i Dubrovniku, dobili i tri prijave

Foto: FaH

INSPEKTORI cestovnog prometa prošlog su tjedna radili nadzor ne samo u Splitu, već i Dubrovniku. Tamo su im na meti bili vozači Ubera. Kako doznajemo, ustanovili su tri prekršaja, nešto slično kao i u Splitu, da vozači ne voze u skladu sa zakonskim odredbama za taksi prijevoz, odnosno, da nemaju suglasnost lokalne uprave za obavljanje prijevozničke djelatnosti, tj. najma vozila s vozačem. 

Nešto konkretnije o kaznama u Inspekciji zasad nisu bili spremni otkriti, koliko je poznato ispisat će se prekršajne prijave i stvar će se proslijediti nadležnom sudu na postupanje. U Splitu su na udaru bili vozači Cammea. Ispisana je jedna prijava, a u drugom slučaju, vozilo je isključeno iz prometa na tjedan dana.

Baldasar na strani lokalnih taksista

Zasad nam nije konkretno pojašnjeno u čemu je bila razlika, tek nam je načelno odgovoreno da se vozila isključuju u slučajevima većeg prekršaja, odnosno, nepostojanja dozvola za obavljanje djelatnosti.

Petar Dragić, voditelj projekta Cammeo partner, kazao nam je da oni u Splitu ne rade kao taksi, već kao Uber, tj. iznajmljuju vozilo s vozačem. Pozvao se na članak 60. Zakona o prijevozu u cestovnom prometu, dok je za suglasnost lokalne zajednice, tj. Grada Splita, kazao da nije propisana.

Gradonačelnik Ivo Baldasar otvoreno se stavio na stranu taksista koji su u četvrtak, prvog dana rada Cammea u Splitu, na par sati blokirali izlazak vozila na teren.

Pročitajte više