Na mjestu ruskog masakra civila u Ukrajini pojavila se i Kolinda

Foto: Twitter/Olena Zelenska

NA SKUPU posvećenom obilježavanju godišnjice ruskog ratnog zločina u Buči, mjestu pokraj Kijeva, danas se pojavila i bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Podsjetimo, jutros je u glavni grad Ukrajine nenajavljeno doputovao hrvatski premijer Andrej Plenković. Zajedno s troje europskih državnika sudjelovao je na sastanku pod nazivom "Buča - odgovornost Rusije za zločine u Ukrajini" povodom prve obljetnice oslobođenje Buče od ruske okupacije, odnosno otkrića masakra ukrajinskih civila koji su počinile ruske snage tijekom višemjesečne okupacije. S njim je u Ukrajinu, po svemu sudeći, doputovala i Kolinda Grabar-Kitarović.

Supruga Zelenskog objavila fotografije

Da je Ukrajinu danas posjetila i bivša predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović, na Twitteru je potvrdila i Olena Zelenska, supruga ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog. Zelenska je objavila nekoliko fotografija sa skupa "Ujedinjeni za pravdu: Buča", na kojem je sudjelovala i bivša hrvatska predsjednica.

"Zajedno s pravnicima i stručnjacima razgovarali smo o glavnoj temi: neminovnosti kažnjavanja zločinaca", objavila je Zelenska.

Pročitajte više